Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son dakika: SGK borcu olanlara bayram ettiren karar! 10000 TL'nin altında olanlar hemen silinecek

Son dakika: SGK borcu olanlara bayram ettiren karar! 10000 TL'nin altında olanlar hemen silinecek

Genel Sağlık Sigortası borcu olanları sevindirecek karar açıklandı. Söz konusu karar kapsamında 10 bin liraya kadar GSS borcu olanların borcu silinecek.

Ekonomi

23.01.2024, 19:24

Sağlık çalışanlarının özlük ve mali haklarını iyileştiren teklifle Genel Sağlık Sigortası (GSS) borcu olan binlerce vatandaşa nefes aldıracak düzenleme yapıldı. Sosyal güvencesi olmayan vatandaşların sağlık sigortasından yararlanabilmeleri için kolaylık sağlanacak.

Uzmanlar yorumladı! Nisan ayından sonra ekonomi nasıl olacak? Altın, döviz,... Haberi Görüntüle

MAĞDURİYETER GİDERİLECEK

Borçlarının 10 bin liraya kadar olan kısmı silinecek. Böylece mağduriyetler giderilecek ve icradaki dosya yükü azaltılacak.

Sağlık sigortasından yararlanamayanlara sunulan sağlık hizmet bedellerinden 31 Aralık 2021 tarihine kadar tahsil edilememiş alacak tutarlarının yüzde 50'sinin, bu maddenin yayımı tarihinden itibaren bir yıl içinde defaten veya taksitle ödenmesi halinde, geri kalan kısmı terkin edilecek.

Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Bakan Işıkhan duyurdu: SSK, Bağ-Kur... Haberi Görüntüle

85 BİN 947 DOSYA VAR

Sabah'ta yer alan habere göre, Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir, primini ödeyemediği için açılan 85 bin 947 dosya bulunduğunu söyledi.

Eldemir, "Bağ-Kur'lu ya da sosyal güvencesi olmayıp GSS konusunu ihmal etmiş olanlar var. 10 bin liraya kadar olan borçlar silinecek, bunun üzerinde olanların da yarısının ödenmesi durumunda geri kalan borçtan terkin edilecek. Hastaneye gelenler sağlık sigortası yok diye geri çevrilmiyor" ifadelerini kullandı.

Komisyon'da kabul edilen teklife göre Sağlık Bakanlığı personelinin merkezi yönetim bütçesinden ek ödeme alması sağlanacak. Teklife göre, doktor ve diş hekimlerinin sabit ek ödemeleri, merkezi yönetim bütçesinden yapılacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading