Yandex Metrica

Son dakika: Resmi Gazete'de yayımlandı!  Ödemelere TL zorunluluğu getirildi

Son dakika: Resmi Gazete'de yayımlandı!  Ödemelere TL zorunluluğu getirildi

Türk lirasının kıymetinin korunması kapsamında yeni kararlar alındı. Resmi Gazete'de yayımlanan kararlar kapsamında artık menkul kıymet sözleşmelerinde ödeme yükümlülüğü TL cinsinden yapılacak.

Ekonomi

23.01.2024, 19:09

Türk lirasının kıymetini korumak için düzenlenen yeni mevzuatta çok önemli iki değişiklik yapıldı.

Değişiklik kapsamında, dövize endeksli taşıt satış sözleşmeleri dışındaki menkul satış sözleşmelerinde ödeme yükümlülüklerinin Türk lirasıyla yapılması ve kabul edilmesi zorunlu oldu.

Konut fiyatı düşecek mi sorusuna Remzi Özdemir yorumu: Bunlar daha iyi günleriniz! Konut fiyatı düşecek mi sorusuna Remzi Özdemir yorumu: Bunlar daha... Haberi Görüntüle

BUGÜNE KADAR DÖVİZE ENDEKSLİ OLARAK KARARLAŞTIRILIYORDU

Türkiye'de yerleşik kişiler, bugüne kadar kendi aralarında akdedecekleri, taşıt dışındaki menkul satış sözleşmelerinde bedeli ve bu sözleşmelerden kaynaklanan diğer ödeme yükümlülüklerini döviz cinsinden veya dövize endeksli olarak kararlaştırabiliyordu.

Şırnak Türkiye'nin petrol başkenti olacak! Gabar'daki petrol rezervinin 5 katı Kato Dağı'nda var! Şırnak Türkiye'nin petrol başkenti olacak! Gabar'daki petrol rezervinin 5 katı... Haberi Görüntüle

İSTİSNALAR BELİRLENDİ

Tebliğ ile söz konusu sözleşmelere ilişkin ödeme yükümlülüklerinin Türk lirasıyla yapılması ve kabul edilmesi zorunluluğu getirildi.

Ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarının veya Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı şirketlerinin taraf olduğu gayrimenkul satış ve gayrimenkul kiralama dışında kalan sözleşmelerde, sözleşme bedelinin ve bunlardan kaynaklanan diğer ödeme yükümlülüklerin döviz cinsinden veya dövize endeksli olarak kararlaştırılması, ödenmesi ve kabul edilmesi mümkün oldu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading