banner2

Son dakika: Rekabet Kurulu'ndan 'Sahibinden'e soruşturma!

Rekabet Kurulu tarafından Sahibinden'e, satış/kiralama hizmetlerine yönelik çevrim içi platform hizmeti pazarlarında sahip olduğu hâkim durumunu aşırı fiyat uygulamak suretiyle kötüye kullandığı iddiası ile 4054 sayılı Kanun’un 6. maddesini ihlal ettiği iddiası üzerine yürütülen önaraştırma karara bağlandı.

Ekonomi 27.07.2022, 10:11 27.07.2022, 10:36
Abone ol
Son dakika: Rekabet Kurulu'ndan 'Sahibinden'e soruşturma!

Rekabet Kurulu tarafından haksız fahit fiyat artışı yapan Sahibinden Bilgi Teknolojileri hakkında soruşturma açılmasına karar verildi.

'AŞIRI FİYAT UYGULAMAK SURETİYLE KÖTÜYE KULLANDIĞI İDDİASI İLE...'

Kararda şöyle denildi:

"Sahibinden Bilgi Teknolojileri Paz. ve Tic. AŞ’nin emlak ve vasıta satış/kiralama hizmetlerine yönelik çevrim içi platform hizmeti pazarlarında sahip olduğu hâkim durumunu aşırı fiyat uygulamak suretiyle kötüye kullandığı iddiası ile 4054 sayılı Kanun’un 6. maddesini ihlal ettiği iddiası üzerine yürütülen önaraştırma Rekabet Kurulunca karara bağlandı.

'SORUŞTURMA AÇILMASINA KARAR VERİLDİ'

Önaraştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri 30.06.2022 tarihli toplantısında müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak Sahibinden Bilgi Teknolojileri Paz. ve Tic. A.Ş. hakkında soruşturma açılmasına, 22-29/469-M sayı ile karar verdi."

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!