Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son dakika: Otoyol ve köprü geçişlerinde OGS kaldırıldı

Son dakika: Otoyol ve köprü geçişlerinde OGS kaldırıldı

Son dakika haberleri... Karayolları Genel Müdürlüğü, 31 Mart'tan itibaren OGS kaldırılarak, otoyol ve köprü geçiş ücretlerinin HGS üzerinden tahsil edileceğini duyurdu.

Ekonomi

23.01.2024, 18:48

Son dakika! Karayolları Genel Müdürlüğü, otoyol ve köprü geçişlerinde OGS'nin kaldırıldığını duyurdu. Geçiş ücretleri HGS üzerinden tahsil edilecek. OGS cihazları banka tarafından ücretsiz olarak HGS etiketine dönüştürülecek. Uygulama 31 Mart'ta başlayacak.

Emeklilere zam müjdesi! SGK uzmanı o günü işaret etti: 12... Haberi Görüntüle

TAHSİLAT HGS ÜZERİNDEN DEVAM EDECEK

KGM'den yapılan açıklamada "Daha iyi hizmet verebilmek adına, 31 Mart 2022'den itibaren Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) kaldırılarak otoyol ve köprü geçiş ücretlerinin Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) üzerinden tahsilatına devam edilecek." denildi.

Paralar bugün hesaplara yatıyor! 4a, 4b, 4c'liye müjde geldi: Emekliler... Haberi Görüntüle

YENİ DÜZEN NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Yeni düzen 31 Mart 2022'den itibaren başlayacak. OGS etiketine sahip araç sahiplerinin bankalara giderek ücretsiz HGS etiketine sahip olacağını ve hesaplarının da buna dönüştürüleceği açıklandı.

Aile Bakanlığı personel alımını duyurdu! KPSS'siz ve KPSS 60 puanıyla... Haberi Görüntüle

BAKAN KARAİSMAİLOĞLU: TEK GEÇİŞ SİSTEMİ UYGULANACAK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, otoyol ve köprü geçişlerinde OGS’nin kaldırılması ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Karaismailoğlu, Türkiye'de yaklaşık 17 milyon HGS ve OGS abonesi olduğunu hatırlatarak, "Bunların yaklaşık 1,2 milyonu OGS, 15,8 milyonu ise HGS kullanıcısıdır. İş yükünün azaltılması ve verimliliğin artırılarak vatandaşlarımıza daha iyi hizmet verebilmesi adına 31 Mart'tan itibaren iki ayrı geçiş sistemi yerine tek geçiş sistemi uygulamasına geçilecek. 2021'de gişelerde HGS'de 563,1 milyon, OGS'de 71,6 milyon geçiş gerçekleşti. Uygulama sistemi olarak da kullanıcıların yüzde 93'ünün tercih ettiği HGS sisteminde karar kılındı. Bu sayede hem kullanıcının tercih önceliği göz önünde bulundurulmuş olacak hem de geçiş sürecinde işlem sadeliği sağlanacak" dedi.

Karaismailoğlu ayrıca, OGS etiketi olan araç sahiplerine ilgili bankalar tarafından ücretsiz HGS etiketi verileceğini ve hesaplarının da HGS'ye dönüştürüleceğini, bu süre içerisinde kullanıcıların otoyol geçişlerinde herhangi bir sıkıntı yaşamayacağını belirtti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading