Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son dakika: Otomobil sahiplerine müjde! Brent petrol 90 TL birden düştü

Son dakika: Otomobil sahiplerine müjde! Brent petrol 90 TL birden düştü

Dün 89 dolara kadar yükselen brent petrol fiyatı yeni güne 5 dolar (90 TL) düşüşle 84 dolar seviyelerinden başladı. Yaşanan ani düşüş sonrası benzin, motorin ve LPG'ye rekor indirim bekleniyor.

Ekonomi

23.01.2024, 20:06

Dün 89 dolara kadar çıkan brent petrolde düşüş başladı. 5 dolar düşen brent petrol güne 84 dolar seviyelerinde başladı. 

DMM'den ÖTV ve KDV'ye zam iddialarına yalanlama: 'Spekülatif haberlere itibar... Haberi Görüntüle

G7'NİN YAPTIRIM KARARI FİYATLARI ETKİLEDİ 

Fiyatlardaki düşüşte, G7 ülkelerinin Rus petrolüne uygulamayı planladığı tavan fiyat teklifinin beklentilerin üzerinde olacağına yönelik haber akışı ve bunun arz daralması endişelerini hafifletmesi etkili oldu.

Henüz resmi bir karar alınmasa da, G7 ülkeleri, Rusya'dan deniz yoluyla taşınan petrolün varil başına tavan fiyatının 65 ila 70 dolar olarak belirlenmesi konusunu tartışıyor.

Uzmanlar, söz konusu fiyat aralığının beklentilerin üzerinde olduğunu ve bunun küresel arzın kesintiye uğrama riskini azaltacağını belirtiyor. AB liderlerinin gelecek günlerde tavan fiyat konusunu yeniden ele alması bekleniyor.

2024 emekli ikramiyesi Nisan'da mı verilecek? Emekli maaşı ilk ve... Haberi Görüntüle

ABD'DE PETROL STOKLARINDA DÜŞÜŞ YAŞANIYOR 

Dünyanın en büyük petrol üreticisi ve aynı zamanda da tüketicisi konumundaki ABD'nin ham petrol stoklarındaki düşüşe rağmen benzin stoklarındaki artış, talepte düşüş endişelerine yol açarak fiyatları aşağı yönlü baskılıyor.

Çin'de artan COVID-19 vakaları ise küresel resesyon endişelerini destekleyerek fiyatları baskılıyor. Ülkenin çarşamba günü yaklaşık 3 yıl önce başlayan salgının başlangıcından bu yana en yüksek günlük COVID-19 vaka sayısını bildirdiğine yönelik haber akışı salgına yönelik tedbirlerin daha sıkılaştırılacağı beklentisi oluşturuyor.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading