Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son dakika: Otomobil sahipleri dikkat! 81 ilde başladı: Cezası 1152 TL

Son dakika: Otomobil sahipleri dikkat! 81 ilde başladı: Cezası 1152 TL

1 Aralık'ta Türkiye genelinde başlayacağı söylenen zorunlu kış lastiği uygulaması Bolu Valiliği tarafından geri çekildi. Bolu'da bugün başlayan uygulama 15 Nisan'a kadar devam edecek. Türkiye genelinde uygulama ne zaman başlayacak? Hangi araçlarda kış lastiği kullanmak zorunlu olacak? Kış lastiği kullanmayanlar ne kadar ceza ödeyecek? İşte, detaylar...

Ekonomi

23.01.2024, 20:04

Zorunlu kış lastiği uygulaması bugün Bolu'da başladı. 15 Nisan'a kadar sürecek olan şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlara yönelik zorunlu kış lastiği uygulaması kapsamında denetimler artırıldı. Zorunluy uygulamanın 1 Aralık'ta başlayacağı bildirilmişti. Bolu Valiliği ise uygulamayı 15 Kasım'a almıştı.

28 Mart- 30 Nisan tarihleri arasında geçerli olacak! 4A SSK... Haberi Görüntüle

15 NİSAN'A KADAR DEVAM EDECEK

Bolu'da kış mevsimi içerisinde düşük hava sıcaklıklarından dolayı zeminde meydana gelen buzlanmalarda araçların yol tutuşlarının artırılması ve kaymaya dayalı olası trafik kazalarının önüne geçilebilmesi amacıyla 15 Nisan 2023 tarihine kadar sürecek olan zorunlu kış lastiği uygulaması bugün başladı.

Emeklilere özel indirim ve kampanyalar geliyor! Bakan Işıkhan duyurdu: Market,... Haberi Görüntüle

DENETİMLER ARTIRILDI

İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, devlet yolları ve otoyolların kapsam dışında bırakıldığı uygulama kapsamında kent genelindeki kara yollarında denetimlerini artırdı.

Bolu Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) fabrikalara işçi taşıyan servisleri denetleyen ekipler, araç lastiklerinin diş derinliklerini kontrol etti. Ekipler, kurallara uygun olmayan ve henüz kış lastiği takmayan sürücüleri eksiklikleri gidermeleri konusunda uyardı.

Arnavutköy-İstanbul Havalimanı hattı açılıyor! Mesafe 8 dakikaya düşecek Haberi Görüntüle

NE KADAR CEZA KESİLİYOR?

Zorunluluk kapsamında uygulamaya uymayan araç sahiplerine 1152 TL'lik ceza kesiliyor.

Hedef enerjide tam bağımsızlık! TPAO'nun yeni rotası belli oldu: Cudi... Haberi Görüntüle

BÜTÜN ARAÇLAR İÇİN ZORUNLU MU?

Yük ve yolcu taşımacılığı yapanlar dışındaki hususi araçlar için uygulama zorunlu değil ancak can ve mal güvenliğiyle sorunsuz seyahat için kış şartlarında tüm araçlarda kış lastiği kullanılması gerekiyor.

Söz konusu uygulamayla kış şartlarına göre önlemini almayan, kış lastiği olmayan araçların yolu kapatması ve insanların mağduriyete uğraması önlenmeye çalışılıyor. Kış lastikleri, 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda, ıslak, karlı ve çamurlu zeminlerde yaz lastiklerine oranla daha iyi yol tutuş ve yüksek güvenlik sağlıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading