Yandex Metrica

Son dakika: O sektör çalışanlarına da zam geldi! 1 Ocak'tan itibaren başlayacak

Son dakika: O sektör çalışanlarına da zam geldi! 1 Ocak'tan itibaren başlayacak

Özel hukuki uyuşmazlıklarda başvurulan arabuluculuk faaliyetleri ile ilgili tarife yayımlandı. Yayımlanan tarife ile ara buluculuk faaliyeti gösterenlere verilecek ücretler güncellendi. Karar 1 Ocak tarihi itibariyle yürürlüğe girecek.

Ekonomi

23.01.2024, 18:30

“2022 Yılı Arabuluculuk Asgari Ücret Tarifesi” Resmi Gazete’de yayımlandı. Özel hukuki süreçlerde yaşanan anlaşmazlıkların çözüme ulaşmasını sağlamak amacıyla ara buluculuk yapan ara bulucu siciline sahip kişilere ödenecek ücret tarifesi 2022 yılı itibariyle güncellenecek. 

Asgari ücrete özel formül: Devlet devreye giriyor: O tarih ilk adım atılabilir Asgari ücrete özel formül: Devlet devreye giriyor: O tarih ilk... Haberi Görüntüle

ARABULUCU KİŞİYE SARF ETTİĞİ EMEK VE MESAİNİN KARŞILIĞI ÖDENECEK

Ara bulucu kişiye, sarf ettiği emek ve mesainin karşılığında, uyuşmazlığın taraflarınca yapılan parasal ödemenin karşılığı ödenecek. Ayrıca, süreç boyunca ara bulucu tarafından düzenlenen belge, evrak ve gerçekleştirilen diğer işlemler için ayrı ücrete tabi olmayacak.

İslam Memiş yeni yatırım tavsiyesini verdi: Altından umudunu kesenlere alternatif olacak İslam Memiş yeni yatırım tavsiyesini verdi: Altından umudunu kesenlere alternatif... Haberi Görüntüle

ARABULUCUYA TARAF SAYISI GÖZETMEKSİZİN BİR SAAT İÇİN 480 LİRA ÖDENECEK

Aile hukuku, işçi-işveren ve tüketici uyuşmazlıklarında ara bulucuya, 2 kişinin taraf olması durumunda taraf başına bir saati 200 lira, 3-5 kişinin taraf olması durumunda taraf sayısı gözetmeksizin bir saati 420 lira, 6-10 kişinin taraf olması durumunda taraf gözetmeksizin bir saati 450 lira, 11 ve daha fazla kişinin taraf olması durumunda taraf sayısı gözetmeksizin bir saat için 480 lira ödenecek. Ara bulucu ücreti ticari uyuşmazlıklarda ise 2 kişinin taraf olması durumunda taraf başına bir saati 390 lira, 3-5 kişinin taraf olması durumunda bir saati taraf sayısı gözetmeksizin 800 lira, 6-10 kişinin taraf olması durumunda bir saati taraf sayısı gözetmeksizin 820 lira, 11 ve daha fazla kişinin taraf olması durumunda taraf sayısı gözetmeksizin bir saat için 840 lira olacak.
 

Devletten 300 bin lira destek! 230 bine müstakil ev alma fırsatı: Üstelik depreme dayanıklı Devletten 300 bin lira destek! 230 bine müstakil ev alma... Haberi Görüntüle

YÜZDE 9 ÖDEME YAPILACAK

Konusu para olan veya parayla değerlendirilebilen hukuki uyuşmazlıkların ara buluculuk yoluyla çözüme kavuşturulmasının sağlanmasında arabulucuya, üzerinde anlaşılan miktarın ilk 50 bin lirası için bir ara bulucu görev yaparsa yüzde 6 ile birden fazla arabulucu görev yaparsa yüzde 9 ödeme yapılacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading