Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son dakika: Necmettin Batırel'den 84 milyona çağrı! 'Sakın ha bunu almayın'

Son dakika: Necmettin Batırel'den 84 milyona çağrı! 'Sakın ha bunu almayın'

Doların rekor düzeyde düşeceğini aylar öncesinden bilen ekonomi yazarı Necmettin Batırel, gram altına ilişkin yeni bir tahminde bulundu. Batırel, yatırımcıları uyardı.

Ekonomi

23.01.2024, 19:55

Bir televizyon programına konuk olan ekonomi yazarı Necmettin Batırel, ekonomi gündemini sarsacak düşüncelerini açıkladı.

Necmettin Batırel dolar ve altındaki gelişmeleri şu şekilde anlattı: 

"ABD para politikasında sıkılaştırmanın devam edeceği beklentilerinin artması nedeniyle ve jeopolitik risklerin yatırımcı güveni üzerinde baskı oluşturarak güvenli liman olarak ABD dolarına yönelmesi altını olumsuz yönde etkiledi.

Türkiye tarihinin en yükseği! Bakan Şimşek rekoru duyurdu: Spekülatif söylemler... Haberi Görüntüle

"ABD TÜFE'Sİ KİLİT ÖNEME SAHİP" 

Dolar, Rusya-Ukrayna savaşında çatışmaların yeniden tırmanacağına ilişkin işaretlerle birlikte Ekim ayının en yüksek seviyesine çıktı, ons üzerinde baskı oluşturdu. Yüksek borçlanma maliyetleri fiyatlandıkça ve enflasyonla ilgili endişelere arttıkça borsa yatırım fonları aracılığıyla uzun vadeli stratejik altın talebi gelecekte toparlanabilir. Perşembe günü gelecek ABD TÜFE’si kilit öneme sahip olacak ve olası güçlü rakamlar Fed’in faiz oranlarını artırmaya devam etmesinin önünü açacak. 

EVKUR'da Ramazan ayına özel fırsatlar! 15- 20 Mart 2024 Evkur'da... Haberi Görüntüle

GRAM ALTINDA DÜŞÜŞ İHTİMALİ OLDUKÇA GÜÇLÜ

1666 –1700 dolar arasında hareket eden Ons Altın şu sıralarda 1667 dolardan işlem görüyor. Dolar endeksi 113 bölgesinde ve ABD on yıllıkları tekrar %4 seviyelerini test ediyor. Bu fiyatlamalar aşağı yönlü hareketlerin devamını sağlayabilir. Teknik açıdan ons 1680 doları aşamadığı sürece 1645 ve 1615 dolar desteklerine dönebilir. 1680 seviyesinin üzerinde kapanışlarda 1695 ve 1710 bölgesi direnç oldu. Gram altın şu anda 995 liralık değerini koruyor. Fiyatta düşüş ihtimali oldukça güçlü."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading