Yandex Metrica

Son dakika: Müjdeler ardı ardına geliyor! Elektriğe olağanüstü indirim

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı Mustafa Yılmaz elektrikte sanayi abonelerine yüzde 16 indirim yapıldığını duyurdu. Mesken aboneleri içinde herhangi bir zammın söz konusu olmadığını söyleyen Yılmaz, serbest piyasada elektrik tavan fiyatının da 4 bin 200 TL'ye düşürüldüğünü açıkladı.

Ekonomi

23.01.2024, 20:14

EPDK tarafından Nisan ve Ekim aylarında alınan azami uzlaştırma fiyat kararlarıyla uluslararası piayasalarda oluşan olağanüstü maliyet artışlarının ülkemize olumsuz yansımasının önüne geçildi.

Memur olmak isteyenlere müjde!  KPSS'li KPSS'siz memur alımları başladı: İlanlar İŞKUR'da yayımlandı Memur olmak isteyenlere müjde! KPSS'li KPSS'siz memur alımları başladı: İlanlar... Haberi Görüntüle

EPDK YILIN SPON TOPLANTISINI YAPTI

Kış ayları iyden iyiye kendini hissettirirken EPDK'dan iki kritik karar geldi. Yılın son EPDK toplantısına ghem yeni elektirik tarifeleri belirlendi hem de serbest piyasadaki elektirik tavan fiyatı düşürüldü.

Fahiş fiyatlara boykot çağrısı büyüdü! Tüketici derneklerinden odalara çağrı! Fahiş fiyatlara boykot çağrısı büyüdü! Tüketici derneklerinden odalara çağrı! Haberi Görüntüle

SANAYİ ELEKTRİĞİNE YÜZDE 16 İNDİRİM

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz yaptığı açıklamada mesken abonelerinde herhangi bir artış yapmadıklarını halihazırda meskenlerin en düşük tarifeden yararlandığını söyleyerek, Sanayi abone grubunda yüzde 16 düzeyinde bir inidirm yapıldığı müjdesini verdi. 

Emeklilerin cebi para dolacak: Promosyon savaşları rakamı yukarı çekti: En yüksek promosyonu hangi banka veriyor! Emeklilerin cebi para dolacak: Promosyon savaşları rakamı yukarı çekti: En... Haberi Görüntüle

ELEKTRİK TAVAN FİYATI DA DÜŞÜRÜLDÜ

Yılmaz ayrıca “Kurulumuzun aldığı bir başka kararla da serbest piyasada elektrik tavan fiyatını 4800 tl/mwh’den 4200 tl/mwh’ye düşürdük. böylece serbest piyasada satılan elektrik fiyatı üzerinden elektrik tüketimi yapan özellikle sanayi kuruluşlarında elektriğin bedelinin %10 ila %15 oranında düşmesini bekliyoruz.” açıklamasında bulundu.

SGK, Avrupa Birliği destekli projesini duyurdu! 7 bin anneye ve bakıcıya 325 avro destek! İşte başvuru şartları ve detayları... SGK, Avrupa Birliği destekli projesini duyurdu! 7 bin anneye ve... Haberi Görüntüle

'ÇOK ÖNEMLİ VE OLUMLLU BİR GÖSTERGE'

Konuyu değerlendiren EPDK Başkanı Yılmaz şunları aktardı:

Piyasadaki elektrik fiyatının düşmesi çok önemli ve olumlu bir gösterge. Maliyetlerde yaşanan bu düşüşleri biz takip etmeye ve anında piyasaya yansıtmaya devam edeceğiz. Tarifeler hesaplanırken de en önemli kalem olan bu fiyatların düşüşü devam ederse bütün tüketici gruplarının tarifelerine olumlu yansıyacaktır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading