Yandex Metrica

Son dakika: Milyonlarca memura kritik uyarı! Bu şartı taşımayanlar ikramiye alamayacak

Son dakika: Milyonlarca memura kritik uyarı! Bu şartı taşımayanlar ikramiye alamayacak

Memurları kapsayan toplu sözleşme ikramiyesi ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. AK Parti tarafından TBMM'ye sunulan son yasa teklifine göre sadece yüzde 2 barajını aşan memur sendikalarına üye olanlar ikramiyeden yararlanabilecek.

Ekonomi

23.01.2024, 20:12

Memurlara yılda 4 kez verilecek olan toplu görüşme ikramiyesi ile ilgili son dakika haberi geldi. 

BES'te yeni dönem başlıyor: BES'i bozmadan kısmi para çekmek artık mümkün BES'te yeni dönem başlıyor: BES'i bozmadan kısmi para çekmek artık... Haberi Görüntüle

YÜZDE 2 BARAIJINI GEÇMEK GEREKİYOR 

AK Parti'nin geçtiğimiz günlerde TBMM'ye sunduğu teklif ile ilgili yüzde 2 barajını aşmayan sendikaların ikramiyelerden yararlanamayacağı yer alıyordu. Eğer düzenleme hayata geçer ise binlerce kamu çalışanı ise ikramiye alamayacak. 

Uzmanlar cevapladı: Borsa, altın ve döviz Nisan ayında yükselecek mi? Uzmanlar cevapladı: Borsa, altın ve döviz Nisan ayında yükselecek mi? Haberi Görüntüle

82 BİN KİŞİ MAĞDUR OLACAK 

Düzenlemeye göre yüzde 2 dilimini geçene 750 lira verilecek.

KESK’in açıklamasına göre; Türkiye’de bulunan 231 sendikanın 188’i yüzde 2 barajına takılıyor. Sadece Memur-Sen, Kamu-Sen ve KESK’e bağlı 43 sendika gerekli şartı sağlıyor. Yüzde 2 barajı hayata geçtiğinde ise 81 bin 828 kamu çalışanı mağdur olacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading