Yandex Metrica

Son dakika: Merkez Bankası'nın faiz kararı belli oldu! Tek haneli rakama iniyor

Son dakika: Merkez Bankası'nın faiz kararı belli oldu! Tek haneli rakama iniyor

Reuters'ın TCMB faiz kararı beklenti anketinin sonuçları yayınlandı. Rapora göre, Merkez Bankası'nın bu ay 150 baz puan faiz indirerek politika faizini tek haneye düşürmesi bekleniyor.

Ekonomi

23.01.2024, 20:05

TCMB'nin kasım ayı faiz kararı beklenti anketi Reuters tarafından açıklandı. Buna göre Merkez Bankası, faizi 150 baz puan birden düşürerek tek haneye indirecek ve bu şekilde politika faizi yüzde 9 olacak.

Yaprak yaş çayın kilosu ne kadar, kaç TL oldu 2024? Yaprak yaş çayın kilosu kaç para? Yaprak yaş çayın kilosu ne kadar, kaç TL oldu 2024?... Haberi Görüntüle

YENİ EKONOMİ MODELİ BÜYÜMEYİ ÖNCELİYOR

TCMB ağustos, eylül ve ekim aylarında yüzde 85'i aşan enflasyon ve devam etmekte olan küresel sıkılaşma döngüsüne rağmen politika faizinde indirime giderek yüzde 10.5 seviyesine çekmiş ve gerekçe olarak ekonomide ivme kaybını göstermişti.

İhracat, istihdam, üretim ve düşük faizi önceleyen ekonomi politikasını merkeze alan yeni ekonomi politikası çerçevesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, politika faizinin yıl sonuna kadar tek haneye indirileceğine yönelik açıklama yapmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading