Yandex Metrica

Son dakika: Merkez Bankası'nın faiz kararı belli oldu! Döviz ve altında büyük hareketlilik

Son dakika: Merkez Bankası'nın faiz kararı belli oldu! Döviz ve altında büyük hareketlilik

Dolar ve altının güne yükselişle baklamasının ardından Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz kararı merak edilmeye başlandı. TCMB, faiz kararını 26 Mayıs'da duyuracak.

Ekonomi

23.01.2024, 19:17

ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'ın dün akşam yaptığı açıklamada faiz artırımına devam edeceklerini söylemesi üzerine altın ve dolar bugün son ayların rekorunu kırdı. 

Finansal piyasalardaki hareketlilik ile birlikte gözler TCMB'nin Mayıs ayı faiz kararına çevrildi. 26 Mayıs Perşembe günü saat 14:00'da açıklanacak olan TCMB para politikası faiz kararı ne olacak? İşte detaylar...

İran füzeleri araç sahiplerini vurdu: Akaryakıt fiyatlarına rekor zam... Fiyatlar güncellenmeden depoları doldurun İran füzeleri araç sahiplerini vurdu: Akaryakıt fiyatlarına rekor zam... Fiyatlar... Haberi Görüntüle

JP MORGAN'IN FAİZ TAHMİNİ

JPMorgan geçen hafta yayımladığı raporda, “TL'nin son dönemdeki istikrarını, küresel finansal koşullardaki sıkılaşma ve cari denge pozisyonundaki bozulma ile uyumsuz görüyoruz” demişti. Societe Genarale ise dün yayımladığı bir raporda Merkez Bankası'nın yüksek enflasyona rağmen para politikası duruşunun değişmesinin düşük ihtimal olduğuna dikkat çekerek, “TL'de kademeli değer kaybı bekliyoruz”  ifadesini kullandı.

Ekonomistler ve kredi derecelendirme kuruluşları TCMB'nin Mayıs ayında da faizi sabit bırakacağı görüşünde.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading