Yandex Metrica

Son dakika: Merkez Bankası'ndan korkutucu tahmin! Enflasyon 2023'te...

Son dakika: Merkez Bankası'ndan korkutucu tahmin! Enflasyon 2023'te...

Almanya Merkez Bankası, Alman hükümetinin enflasyonu etkileyen enerji fiyatlarına karşı önlem almasına rağmen enflasyonun 2023 yılında da çift hanelerde kalabileceğini açıkladı.

Ekonomi

23.01.2024, 20:06

Almanya Merkez Bankası, ekonomiye yönelik kasım ayı raporunu açıkladı. 

Söz konusu raporda, yılın üçüncü çeyreğinde Alman ekonomisinin büyüdüğüne dikkat çekilerek ekonomik faaliyetlerin kış aylarında belirgin bir şekilde daralacağı belirtildi. 

Vatandaşın kredi borcu dudak uçuklattı! Geçim sıkıntıları başlıyor Vatandaşın kredi borcu dudak uçuklattı! Geçim sıkıntıları başlıyor Haberi Görüntüle

HÜKÜMETİN GAZ GİRİŞİMİ BAŞARISIZ OLDU 

Diğer yandan savaşın etkisi ile yükselen doğalgaz fiyatlarını düşürmek için çalışan Alman hükümeti başarısız oldu. 

Raporda hükümetin çalışmalarının geçici olacağı ve etkisinin hiç görünmeyebileceğine dikkat çekildi. 

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan iddialara yalanlama: Haberler gerçeği yansıtmamaktadır Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan iddialara yalanlama: Haberler gerçeği yansıtmamaktadır Haberi Görüntüle

ENFLASYON 2023 ÇİFT HANEDE KALABİLİR 

Ayrıca enflasyon oranının 2023 yılının başlarında yüksel ihtimalle yüksek oranda kalacağı vurgulanırken, "Enflasyon oranı yıl başından sonra da çift hanelerde kalabilir." ifadesine yer verildi. 

Ekonomi raporunda, devletin haneler ve şirketlerin gaz tüketiminin yüzde 80'ini sübvanse ettiği bir planda enflasyon oranını yüzde 1 gerileyebileceği belirtilerek, gaz ve elektrik fiyat frenleri sona erdiğinden enflasyon üzerindeki etkisinin tersine döneceği belirtildi. 

4A, 4B, 4C’li emeklilere karşılıksız ödeme yapılacak! Son gün 30 Nisan 4A, 4B, 4C’li emeklilere karşılıksız ödeme yapılacak! Son gün 30... Haberi Görüntüle

ENFLASYON 71 YILIN REKORUNU KIRMIŞTI 

Ülkede eylülde yüzde 10 olan yıllık enflasyon, enerji ve gıda fiyatlarındaki son yükselişle ekimde yüzde 10,4'e çıkarak 1951'den bu yana görülen en yüksek seviyeye ulaşmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading