Yandex Metrica

Sitede Ara

Son dakika: Merkez Bankası'ndan döviz kuruna olağanüstü müdahale!

Son dakika: Merkez Bankası'ndan döviz kuruna olağanüstü müdahale!

Türkiye hakkında yaptığı haberlerle yatırımcılar arasında korku ve panik yaratmayı amaçlayan İngiliz yayın kuruluşu Reuters, Merkez Bankası'nın 100 milyar dolar sattığını iddia etti.

Ekonomi

23.01.2024, 20:04

İngiltere merkezli yayın kuruluşu Reuters, gerçeklikten uzak iddialarda bulunmaya devam ediyor. 

Türkiye ekonomisi hakkında yaptığı haberlerle piyasalarda tedirginliği amaçlayan Reuters, bu kez de Merkez Bankası'nın 100 milyar dolar sattığını iddia etti.

Ambalaj fiyatını değiştirmek suç olacak! Fahiş fiyatlara kesin çözüm: Etiket vurgununu bitirecek hamle! Ambalaj fiyatını değiştirmek suç olacak! Fahiş fiyatlara kesin çözüm: Etiket... Haberi Görüntüle

İDDİA SAHİBİNİN İSMİNİ AÇIKLAMADILAR

Ajans söz konusu iddiayı ismini açıklamadığı bazı bankacılara dayanarak verdi. Haberde, ‘“Bankacının hesaplamalarına göre, merkez bankası döviz kurunu istikrara kavuşturmak için elde ettiği 100 milyar doları piyasaya geri sattı.”denildi.

Nevzat Devranoğlu imzalı haberde ‘Yetkililer, bir yıl önce yaşanan tarihi bir kur çöküşünün ardından benimsenen politikanın, piyasanın arz ve talebini hassas bir şekilde dengelemek için büyük ölçüde ihracat gelirlerinden, yabancı konut alıcılarından ve diğer kaynaklardan elde edilen yabancı fonlara dayandığını da sözlerine ekledi.’ ifadesi kullanıldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading