Yandex Metrica

Son dakika: Merkez Bankası faizi 100 baz puan indirdi! Piyasalardan ilk tepki

Son dakika: Merkez Bankası faizi 100 baz puan indirdi! Piyasalardan ilk tepki

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası çok beklenen faiz kararını açıkladı. Yüzde 15 seviyesinde olan politika faizi yüzde 14'e düşürüldü.

Ekonomi

23.01.2024, 18:28

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, haftalık repo gösterge faizinde 100 baz puan indirime gitti. 

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısının ardından yapılan açıklamaya göre, politika faizi yüzde 15 seviyesinden yüzde 14 seviyesine düşürüldü. 

TCMB önceki toplantısında da aynı şekilde 100 baz puan indirime gitmişti. 

Masadaki formüller: Temmuz ayında emekli maaşına ne kadar zam gelecek? Masadaki formüller: Temmuz ayında emekli maaşına ne kadar zam gelecek? Haberi Görüntüle

PİYASALAR FAİZ İNDİRİMİNE NASIL TEPKİ VERDİ?

Merkez Bankası'nın faiz indiriminin ardından dolar ve gram altın yükselişe geçti. Faiz indiriminin ardından dolar 15.57 olurken gram altın 890 lira seviyesinden işlem görüyor. 

Zam gelmeden depoları fulleyin... Petrol fiyatları fırladı: Motorine dev zam yolda! Zam gelmeden depoları fulleyin... Petrol fiyatları fırladı: Motorine dev zam... Haberi Görüntüle

MERKEZ BANKASI AÇIKLAMA YAPTI 

Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamada,

"Alınmış kararların birikimli etkileri 2022'nin ilk çeyreğinde yakından takip edilecek."

"Bu dönemde fiyat istikrarının sürdürülebilir bir zeminde yeniden şekillenmesi amacıyla geniş kapsamlı politika çerçevesi gözden geçirme süreci yürütülecektir."

"Kurul, arızi faktörlerin fiyat artışları üzerinde oluşturduğu geçici etkilerin ima ettiği alanın kullanımının tamamlanmasına karar vermiştir."

"Salgında yeni varyantlar, küresel iktisadi faaliyet üzerindeki aşağı yönlü riskleri canlı tutmakta ve belirsizlikleri artırmaktadır."

"İhracattaki artış eğiliminin güçlenmesiyle cari işlemler dengesinin 2022'de fazla vermesi öngörülmektedir." ifadelerine yer verildi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading