Yandex Metrica

Sitede Ara

Son dakika: Merkez Bankası düğmeye bastı! Faiz indirimi sonrası olağanüstü müdahale geliyor

Son dakika: Merkez Bankası düğmeye bastı! Faiz indirimi sonrası olağanüstü müdahale geliyor

Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararı sonrasında yeni bir hamlede bulunulacağı bildirildi. Merkez Bankası tarafından faiz indirim kararının ardından yeni bir hamlede bulunacağı uzmanlar tarafından dile getiriliyor.

Ekonomi

23.01.2024, 19:41

Merkez Bankası tarafından alınan faiz kararı dünyada büyük yankı uyandırdı. Bazı ekonomistler konuyla alakalı değerlendirmede bulundu. 

Et fiyatlarına tarihi zam: Bu fiyatları insanı vejeteryan yapar: Kuşbaşı ve kıyma fiyatları cep yakıyor Et fiyatlarına tarihi zam: Bu fiyatları insanı vejeteryan yapar: Kuşbaşı... Haberi Görüntüle

MERKEZ BANKASI DOLARA MÜDAHALEDE BULUNDU 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Bakanı Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Atılım Murat yaptığı değerlendirmede, "Merkez Bankası, faiz indirimden sonra kurda bir atak olacağını düşündüğü için bir müdahale geldi. 18.10 savunulamazsa dolar daha yukarıya da gidebilir. İki ay önceki toplantı öncesi de faiz indirimi konusunda iddialar vardı." ifadelerine yer verdi. 

TBMM'nin gündemi emekliler: Maaş zammına ek sosyal refah desteğinin detayları belli oldu TBMM'nin gündemi emekliler: Maaş zammına ek sosyal refah desteğinin detayları... Haberi Görüntüle

KREDİLER İÇİN YENİ BİR KARAR GELEBİLİR 

Krediler için yeni bir karar alınabileceğini belirten Murat, "Merkez Bankası bir karar alıp bankalar politika faizine üst sınır koyabilir. Krediler için bu tutum gelebilir. Böyle bir düzenleme gelecek gibi gözüküyor! Şimdi politika faizi %13, Merkez Bankası 'Bankalar bundan sonra bunun 5 puan üstünde kredi verebilir' gibi bir sınır koyulabilir." ifadelerine yer verdi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading