Yandex Metrica

Son dakika: Marketlerden zam yağmuru! Temel tüketim ürünleri 20 TL birden arttı

Son dakika: Marketlerden zam yağmuru! Temel tüketim ürünleri 20 TL birden arttı

Son aylarda döviz kuru ve akaryakıt ürünlerinde dikkate değer fiyat değişimleri olmamasına rağmen marketler peynir, zeytinyağı, ayçiçek yağı, çay başta olmak üzere ürünlerine zam üstüne zam yapmaya devam ediyor.

Ekonomi

07.03.2024, 06:37

Zincir marketler, fiyat oyunlarına devam ederken vatandaş, kurda ve akaryakıtta herhangi bir değişim olmamasına rağmen fahiş zamlar yapanları sosyal medyada deşifre ediyor.

Söz konusu zamların temizlik ürünleri, ayçiçek yağı, çay, peynir gibi ürünler başta olmak üzere diğer temel tüketim ürünlerinde yoğunlaştığı görülüyor.

Kapalıçarşı gram altın bugün ne kadar (alış-satış) 25 Nisan? Gram, çeyrek, tam altın alınır mı? Kapalıçarşı gram altın bugün ne kadar (alış-satış) 25 Nisan? Gram,... Haberi Görüntüle

KAR REKORLARI KIRDILAR

İstanbul Ziraat Odası Başkanı Ömer Demir, enflasyonu en fazla artıran kriterlerin gıda fiyatları olduğunu belirterek “Marketlerin yaptığı tek şey ceplerini doldurmak. Bu şirketlerin iyi niyetli olduğunu düşünmüyoruz. Fırsatı buldukları anda fiyat artırıyorlar. Kendi ideallerine ulaşmak adına belli bir plan ve program çerçevesinde ilerliyorlar. Son bir ayda hangi gider kalemine zam geldi de fiyatları bu kadar yukarı atıyorsun? Adalet mi bu? Köylünün, çiftçinin hakkını yiyorsun. Vatandaşın cebine göz dikiyorsun. Hiçbir gerekçe olmadan yaptığın zamların mantığı yok. ‘Nasıl olsa bizden almak zorundalar’ zihniyeti ile kasalarını dolduruyorlar. Soruyorum hangisinin bilançolarında zarar var. Hepsi halka açık şirketler, son bir yılda rekor kâr açıkladılar. Bu düzen böyle gitmez” dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading