Yandex Metrica

Son dakika! Maliye Bakanlığı'ndan beklenen açıklama geldi

Son dakika! Maliye Bakanlığı'ndan beklenen açıklama geldi

Son dakika haberleri... Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan beklenen açıklama geldi. Hazine ve Maliye Bakanlığı, sadece gerçek kişilere sunulmak üzere gelire endeksli devlet iç borçlanma senedinin (GES) talep toplanmasına 15 Haziran 2022'den itibaren başlanacağını duyurdu...

Ekonomi

08.02.2024, 00:58

Hazine Gelire Endeksli Devlet İç Borçlanma Senedi ihraç edecek. Vatandaşların tasarruflarını TLcinsi varlıklarda değerlendirmesinin teşvik edilmesi amacıyla Gelire Endeksli Devlet İç Borçlanma Senedi ihraç edilecek.

Ekonomide yeni adımların atılacağını duyuran Hazine Ve Maliye Bakanlığı'nın internet sitesinden yaptığı yazılı açıklama şöyle:

Gabar Cudi ve Kato'nun altı petrol denizi: Peki enerji atılımı sadece Türkiye ile mi sınırlı? İşte Türkiye'nin 2030 adımları... Gabar Cudi ve Kato'nun altı petrol denizi: Peki enerji atılımı... Haberi Görüntüle

15 HAZİRAN'DA BAŞLIYOR

Bugün (09.06.2022) Bakanlığımız resmi hesabından yayınlanan basın açıklamasında yer alan atılacak adımlar kapsamında;

Bakanlığımızca, vatandaşlarımızın tasarruflarını Türk Lirası cinsi varlıklarda değerlendirebilmelerinin teşvik edilmesi ve yatırımcı tabanının genişletilmesi amacıyla, gelire endeksli Devlet iç borçlanma senedi (GES)talep toplama işlemleri 15 Haziran 2022 tarihinden itibaren gerçekleştirilecektir.

Sadece gerçek kişilere sunulacak olan GES’ler, ülkemiz genelinde gerçekleştirilecek duyuru ve talep toplama işlemleri yoluyla ihraç edilecektir.

Senede ilişkin talep toplama işlemleri ile senedin ihracı, kupon ve anapara ödemeleri Bakanlığımız sitesinde yayınlanacak duyuruda belirtilecek bankalar aracılığı ile gerçekleştirilecektir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading