Yandex Metrica

Son dakika: KYK ve icra borcu olanlara müjde! Son karar alındı! Siliniyor

Son dakika: KYK ve icra borcu olanlara müjde! Son karar alındı! Siliniyor

AK Parti tarafından hazırlanan ekonomi içerikli torba yasa için geri sayım başladı. Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren yeni düzenlemede dar gelirli vatandaşların bazı borçları silinecek. Düzenleme ayrıca elektrik, su, doğalgaz, telefon gibi borçları da kapsayacak.

Ekonomi

29.03.2024, 02:25

Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren Torba kanun teklifinde son adıma geçildi. AK Parti tarafından hazırlanan dar gelirliye yönelik torba kanunda ekonomik durumu hafifletecek düzenlemeler yapıldı. 

Tüketiciyi aldatan reklamlara af yok! Ticaret Bakanlığı ceza yağdırdı Tüketiciyi aldatan reklamlara af yok! Ticaret Bakanlığı ceza yağdırdı Haberi Görüntüle

2 BİN TL ALTINDAKİ BORÇLAR SİLİNECEK 

İcra takibi ve haciz işlemi başlatılmış, 2 bin liranın altındaki 6 milyon dosya tasfiye edilecek. Düzenleme, elektrik, su, doğalgaz, telefon gibi temel ihtiyaçlara ait sözleşmelerden kaynaklanan borçları kapsayacak.

BES'te yeni dönem başlıyor: BES'i bozmadan kısmi para çekmek artık mümkün BES'te yeni dönem başlıyor: BES'i bozmadan kısmi para çekmek artık... Haberi Görüntüle

KYK BORÇLARINDAKİ FAİZ SİLİNECEK 

TRT'de yer alan habere göre, Torba teklifteki diğer bir başlık KYK kredi borçlarına ait enflasyon farkının silinmesi olacak. Buna göre, sadece alınan kredi tutarı geri ödenecek. Düzenlemeden 3 milyon genç yararlanacak.

Zam gelmeden depoları fulleyin... Petrol fiyatları fırladı: Motorine dev zam yolda! Zam gelmeden depoları fulleyin... Petrol fiyatları fırladı: Motorine dev zam... Haberi Görüntüle

İŞVERENLERE DE DESTEK VERİLECEK 

İşverenlere verilecek yeni yeni destekler de torba teklifte yer alacak. Çalışana verilen elektrik ve doğal gaz desteğinin bin liraya kadar olan kısmı vergiden ve sigorta prim kesintisinden muaf tutulacak. Aynı destek, personeline yol ve yemek yardımlarını nakdi olarak veren şirketler için de geçerli sayılacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading