Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son dakika: KDV iadesi yapılacak! Bakanlıktan tarihe geçen karar: 1 Mayıs'ta başlıyor

Son dakika: KDV iadesi yapılacak! Bakanlıktan tarihe geçen karar: 1 Mayıs'ta başlıyor

1 milyon vergi mükellefinin yaşadığı KDV sorunlarının çözüme ulaşacağı tarih belli oldu. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, KDV'de basitleştirme çalışmaları kapsamında hazırlanan taslağı kamuoyu ile paylaştı. Bu kapsamda KDV kolaylığı 1 Mayıs'tan itibaren yürürlüğe girecek.

Ekonomi

23.01.2024, 19:12

KDV iadelerine yaşanan sorunlar için Hazine ve Maliye Bakanlığı adım attı. Bakanlık tarafından yapılan düzenlemede, 'yüklenilen vergi iadesi' yöntemi sona ererken, satış bedelinin belli bir oranı kadar KDV iadesi için ilk adım atıldı. 

Hedef 100 bin varil! Bakan Bayraktar duyurdu: Gabar'da günlük petrol... Haberi Görüntüle

1 MAYIS'TAN İTİBAREN GEÇERLİ OLACAK

KDV iadesinde sektör ayrımı yapılmadan imal ettikleri malları ihraç eden imalatçılara KDV kolaylığı 1 Mayıs'tan itibaren yaşama geçiyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, KDV'de basitleştirme çalışmaları kapsamında hazırlanan taslağı kamuoyu ile paylaştı. KDV iadesinde ilk yöntem değişikliği sektör ayırımı yapılmadan imal ettikleri malları doğrudan ihraç eden imalatçılar için gerçekleştirildi.

Gelir İdaresi Başkanlığı'nca yapılan düzenlemeyle daha önce ödediği KDV'nin iade edilmesinde sıkıntı yaşayan 1 milyona yakın mükellefin sorunu çözülmüş olacak.

İadelerde gecikmelerin sona ermesiyle sektörler ve mükellefler üzerinde finansman yükü de hafiflemiş olacak. Bakanlık daha önce de yeminli mali müşavir raporları ile iade, yüzde 100 teminat, indirimli teminat uygulamaları ile uygulamalarda kolaylık sağladı.

Emekliye 3 alanda destek verilecek! Bakan açıkladı: Emekliye özel kart... Haberi Görüntüle

KDV TUTARI İADE EDİLECEK

İmalatçılar ihracat bedelinin yüzde 10'una kadar KDV iadesi talep edebilecek. KDV iade tutarı devir KDV tutarı ile karşılaştırılarak hangisi küçükse o tutar iade edilecek.

İmalatçılar, imalat belgelerinde yer alan üretim kapasitesinde öngörülen ve imal edip ihraç ettikleri mallar için bu düzenleme kapsamında iade talep edebilecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading