Yandex Metrica

Son dakika: Katar'dan 10 milyar dolarlık finans kaynağı geliyor! Anlaşma tamam

Son dakika: Katar'dan 10 milyar dolarlık finans kaynağı geliyor! Anlaşma tamam

Son dakika haberleri... İngiliz basınından Reuters, Türkiye'ye Katar'dan 10 milyor dolarlık finansman görüşmelerinde sona gelindiğini duyurdu.

Ekonomi

23.01.2024, 20:06

Son dakika haberleri... İngiliz yayın organlarından Reuters, Türkiye ile Katar arasında yapılan 10 milyar dolarlık finansman görüşmelerinde sona gelindiğini açıkladı. 10 milyar dolardan 3 milyar doları 31 Aralık 2022'ye kadar Türkiye'ye ulaşacak.

Altın fiyatlarında yeni rekor: Altın uzmanlarından yorum: 3000 TL çok kısa sürede... Altın fiyatlarında yeni rekor: Altın uzmanlarından yorum: 3000 TL çok... Haberi Görüntüle

DAHA ÖNCE DE 5 MİLYAR DOLARLIK SWAP ANLAŞMASI İMZALANMIŞTI

Söz konusu finansman swap, eurobond veya farklı bir yöntemle sağlanacak. Türkiye ile Katar merkez bankaları arasında daha önce 5 milyar dolarlık swap anlaşması imzalanmış, daha sonra bu miktar 3 katına çıkarılarak 15 milyar dolara yükseltilmişti.

Reuters'ın Türk yetkililerine dayandırdığı haberinde söz konusu yetkili şu ifadeleri kullandı:

"Katar'ın Türkiye'ye yeni kaynak sağlama görüşmelerinde son aşamaya gelindi. Minimum miktarın 8 milyar dolar olması öngörülüyor. Ancak toplamda rakam 10 milyar doları bulabilir. Kaynağın 2-3 milyar doları sene bitmeden sağlanacak, kalanı gelecek yıl gelecek."

Petrol fışkırıyor! Gabar'dan gelen haber çifte bayram ettirdi: Petrol üretiminde yeni rekor Petrol fışkırıyor! Gabar'dan gelen haber çifte bayram ettirdi: Petrol üretiminde... Haberi Görüntüle

ÇİN, BAE, KATAR VE GÜNEY KORE İLE 28 MİLYAR DOLARLIK SWAP ANLAŞMASI VAR

Merkez Bankası'nın (TCMB) Çin, BAE, Katar ve Güney Kore ise toplam 28 milyar dolarlık swap anlaşması bulunuyor. Bu anlaşma kapsamında TCMB'nin rezervlerinde 23-24 milyar dolar yer aldığı tahmin ediliyor.

Salı günü de Suudi Arabistan’ın Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'na (TCMB) 5 milyar dolarlık yatırım mevduatı yatırmasına yönelik görüşmeler devam ediyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading