Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son dakika: Kamu bankaları Rus ödeme sistemi Mir'den çıktı

Son dakika: Kamu bankaları Rus ödeme sistemi Mir'den çıktı

Günlerdir tartışma konusu olan Rus ödeme sistemi Mir'de yeni gelişme yaşandı. Alınan karar doğrultusunda Kamu bankaları Rus ödeme sistemi MİR'den çıktı. Daha önce de Türk özel bankaları Mir'den çıkmıştı.

Ekonomi

23.01.2024, 22:13

Kamu bankaları Rus ödeme sistemi Mir'den çıktı. Kamu bankalarının Mir ile alakalı olarak alacağı karar günlerdir tartışılıyordu. 

Mir ödeme sistemi, Rusya Merkez Bankası'nın bir iştiraki olan Ulusal Kartlı Ödeme Sistemi (NSPK) tarafından işletiliyor.

Bağımsız bir ödeme sistemi fikri Rusya'dan 2000 yılından itibaren kabul görüyordu. Mir ise Kırım'ın ilhakı üzerine Batı'nın Rusya'ya uyguladığı finansal yaptırımları aşmaya katkıda bulunması amacıyla 2014 yılında teknolojik geliştirmelerini tamamladı.

Mir logolu ilk banka kartı Aralık 2015'te Gazprombank tarafından basıldı. Ardından Rusya'da faal yerli ve yabancı bankalar Mir markalı kartları müşterilerine sundu.

Rusya'da gittikçe popüler hale gelen Mir, Temmuz 2021 itibarıyla Mir markalı 100 milyon adet kart basıldığını söylüyordu.

Mir banka kartları müşterilerinin ürün ve hizmet satın almak ATM'lerden para çekmek gibi finansal işlemleri yapabilmesini sağlıyor.

Bitcoin neden düşüyor? Mart-Nisan 2024 BTC düşmeye devam edecek mi? Haberi Görüntüle

HANGİ ÜLKELERDE MİR KULLANIYOR?

Mir markalı kartlar Türkiye'nin aralarında bulunduğu 11 ülke ve bölgede kabul ediliyordu. Diğer ülkeler arasında Vietnam, Güney Kore, Ermenistan, Özbekistan, Beyaz Rusya, Kırgızistan, Tacikistan, Kazakistan, Güney Osetya ve Abhazya bulunuyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading