Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son dakika: Kamu bankaları düğmeye bastı! Bakan Nebati'den TOGG alacaklara müjde

Son dakika: Kamu bankaları düğmeye bastı! Bakan Nebati'den TOGG alacaklara müjde

Son dakika haberleri... Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ''TOGG için kredi imkanı olur mu?'' sorusuna "Görüşmeleri gerçekleştirdik. Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank ve katılım bankaları ile gerekli teşviklerin verilerek, gerekirse kar edilmeyecek şekilde TOGG'a ulaşım için gerekli destekleri verecek" şeklinde yanıt verdi.

Ekonomi

23.01.2024, 20:00

Türkiye'nin yerli otomobili TOGG, Cumhuriyet'in 99.yaşını kutladığı tarihi günde banttan indirilerek seri üretime geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, otomobilin ön satışı için Şubat ayını işaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bankalara da TOGG için uygun kredi çağrısında bulunurken ''Tüm kamu ve özel sektör bankalarımızın yöneticilerine vatandaşımızın Togg'u rahat satın alabilmesi için ellerini taşın altına koyma çağrısında bulunuyorum.'' dedi.

SMEG Kahve Makinesi A101'de! 21 Mart A101'de bayram indirimi SMEG... Haberi Görüntüle

"TOGG İÇİN KAMU BANKALARI İLE GÖRÜŞTÜK"

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, TRT'de katıldığı programda TOGG'la ilgili merak edilen soruya yanıt verdi. Bakan Nebati, ''Yerli otomobil Togg cari açıkta azalmaya neden olacak. Cumhurbaşkanımız talimatı verdi. Bankalara Togg ile ilgili çağrıda bulundu. Bizde kamu bankaları ile görüşme gerçekleştirdik, Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank ve katılım bankaları gerekli teşvikleri verecek, gerekirse kazanmamak üzerine kurulu ki faiz oranları çok düştü, düşük maliyetlerle bu araçlara ulaşım noktasında gerekli destekleri vereceklerdir.'' dedi.

Milyonlarca emekliyi sevindiren haber geldi! Emekli maaşlarına ek ödeme ücretleri... Haberi Görüntüle

"KGF'DE İLK KEZ FATURA KARŞILIĞI İŞLEM YAPILACAK"

''Esnafa kredi desteğinde limitleri 350 bin liradan 500 bin liraya çıkardık.'' diyen Bakan Nebati, ''Hazırlıkları süren KGF'de ilk kez fatura karşılığı işlem yapılacak.Bankalar kredi kullanırken bilançoya bakarlar, kredi dönüşü kapasitesine bakarlar, A, B, C, D olarak değerlendirirler, hazırladığımız KGF'de yüzde 75 hedefliyoruz. KGF destekli kredi paketi çalışması ile Hazine üzerindeki riski bir miktar artıracağız, çünkü o şirketleri, KOBİ'leri yaşatma hedefimiz var. Krediye ulaşımda engeli olanlara kolaylık vereceğiz. Krediye ulaşımda zorluk yaşayanlar bilançosu kötü olanlar. KGF destekli kredilerin dövize, altına ihtiyacı olmayan kesimlere gitmesi engellenecek. Kamu bankalarımız elini taşın altına koydu, finans kurumlarımız, katım finanslarımız ciddi bir performans ortaya koydular, her türlü özveriyi gösteriyorlar.'' ifadelerini kullandı.

Piyasalarda dengesiz seyir hakim! İslam Memiş altın yatırımcıları için tarih... Haberi Görüntüle

ENFLASYONLA MÜCADELE: ARALIK AYINDA DÜŞTÜĞÜNÜ GÖRECEĞİZ

Enflasyonla mücadele konusuna da değinen Bakan Nebati, ''Enflasyon sadece Türkiye'nin değil dünyanın problemi. Aralık ayından itibaren enflasyonun belini kırmış olacağız. Enflasyon, karar vereceğiniz anda sabah hissedeceğiniz bir şey değildir, hedefinizi korumanız, belirli bir sürenin geçmesi lazım. Önümüzdeki yıl enflasyonun düştüğü, bunun hissedilir bir şekilde topluma yansıdığı bir döneme gireceğiz. Aldığımız tedbirlerle artış hızı azaldı, Aralık itibarıyla düştüğünü göreceğiz. Enflasyona insan odaklı bakıyoruz kimse işini kaybetmeyecek dükkanlar kepenk kapatmayacak.'' dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading