Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son dakika: İslam Memiş'ten altın çağrısı! '1400 TL'yi görürüz'

Son dakika: İslam Memiş'ten altın çağrısı! '1400 TL'yi görürüz'

Finans Analisti İslam Memiş, altın yatırımı yapan vatandaşlara kritik uyarılarda bulunarak gram altının 1400 TL olacağı zaman için tarih verdi.

Ekonomi

23.01.2024, 19:58

Altın fiyatlarında dalgalı seyir devam ediyor. Geçtiğimiz hafta fiyatlarda rekor kırarak kapanış yapan altın haftaya düşüşle başlamıştı. 

Merkez Bankası'nın faiz kararı sonraı toparlanmaya geçen altın fiyatları ile ilgili Finans Analisti İslam Memiş'ten kritik uyarılar geldi. 

Bu haberi duyan İŞKUR'un kapısına koştu! Çalışanlara 25 bin TL'lik... Haberi Görüntüle

'DOLAR KARŞISINDA DİĞER YATIRIM ARAÇLARI DEĞER KAYBEDİYOR'

Altın fiyatlarının neden düşüşe geçtiğiyle ilgili açıklamalarda bulunan Finans Analisti İslam Memiş şu ifadelere yer verdi: 

Altın fiyatları ons bazında Fed'in politikalarından dolayı düşüşe geçiyor. Fed'in faiz arttırması ve faiz artırımının süreceği sinyalinin verilmesinden dolayı dolar değer kazanıyor. Doların karşısında euro, sterlin, altın, gümüş gibi yatırım araçları değer kaybediyor. Dolar endeksi yükseldiği için altının ons fiyatında bir gerileme gerçekleşiyor. O yüzden gram altın, ons altın fiyatında yaşanan gerilemeden dolayı olumsuz yönde etkilendi. Hem ons altın tarafında hem gram altın tarafında düşüşlerin kalıcı olacağını tahmin etmiyorum.

Aile Bakanlığı İŞKUR üzerinden iş ilanı yayımladı: 21-49 yaş arası... Haberi Görüntüle

ALTIN İÇİN ALIM FIRSATI 

Altının alım fırsatının geldiğini gelirten Memiş şöyle konuştu: 

Özellikle hem Birleşmiş Milletlerden hem IMF'den resesyon riski ile alakalı ciddi uyarılar geliyor. Bunun yanında jeopolitik riskler ve küresel piyasalarda belirsizlikler artıyor. Altın fiyatlarının baskı altında kalması çok sağlıklı gözükmüyor. Yıl sonuna kadar bu baskılanma devam edebilir ama bu düşüşler yatırımcısına alım fırsatı sunuyor. Altın fiyatlarına rüzgar tersine döndüğü zaman alım fırsatı vermeden agresif yükselişine başlayabilir.

Tarım Kredi Marketlerinde dev indirim başladı! 16 Mart- 14 Nisan... Haberi Görüntüle

'ALTIN GÜVENLİ LİMAN'

Altının güvenli liman olduğunun altını çizen Memiş, "Küresel piyasalarda ciddi bir belirsizlik var. Bunlar da küresel ekonomiler açısından risk oluşturuyor. Altın güvenli liman olarak yoluna devam edebilir." şeklinde konuştu.

Altında sert yükselişler sert düşüşler görüldü! İslam Memiş altında alım... Haberi Görüntüle

'TEK HANELİ FAİZ HEDEFLERİ VAR'

Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararı sonrası açıklamalarda bulunan Memiş, "Merkez Bankası'nın yıl sonuna kadar tek hanelik bir faiz hedefi var. Merkez Bankası kalan tek toplantısında faiz indirimine devam edecek. Dolayısıyla piyasalarda dalgalanma olabilir. Faizin indirilmesi, piyasalar için sürpriz değil. Bu kararlar sonrası dolar tarafından biraz toparlanma var. Gram altın tarafında ise 980 ile 1038 lira aralığını takip etmeye devam ediyoruz. Dolar 18.70 ile 19 lira seviyeleri görülebilir." dedi.

Evde Bakım maaşı hesaplara yattı mı? Bakanlık duyurdu! 2024 Evde... Haberi Görüntüle

'YIL SONU REKOR GELECEK'

Yıl sonu itibarıyla yeni rekor tahmininde de bulunan Memiş, "Yıl sonu itibarıyla 1250 lira rakamını önemsiyoruz. 1250 lira yukarı yönlü kırılırsa. burada tekrar savaş risklerinde bir artış olursa, piyasalarda resesyon riskleri devam ederse 1400 liraları görebiliriz." şeklinde konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading