Yandex Metrica

Son dakika: İslam Memiş duyurmuştu! Gram altın rekora koşuyor

Son dakika: İslam Memiş duyurmuştu! Gram altın rekora koşuyor

Son dakika haberi... Gram altın ve dolar kuru yeni güne yükselişle başladı. An itibariyle yüzde 13,28 yükselen gram altın 924 TL seviyesinden fiyatlanıyor.

Ekonomi

23.01.2024, 19:16

Altın fiyatları 17 Mayıs 2022 itibariyle yukarı yönlü hareketine başladı. İslam Memiş, bu fiyatlanma için haftalar öncesinde uyarmış, gram altının 1000 TL'yi geçmesinin ardından hızlı bir şekilde 1450 TL'ye ulaşacağını açıklamıştı.

İslam Memiş, konuya ilişkin şunları söylemişti:

“Geçen haftaki silkeleme operasyonu ile birlikte ons altında sert düşüşler gördük. Doların güçlü olmasından dolayı emtialar bugün de baskı altında kalabilir. Ancak yarından itibaren dolar endeksinde Cuma gününe kadar gerileme, dolar tarafında gerileme, altının ons fiyatında yukarı yönlü ataklar bekliyorum. Yani doların karşısında hangi enstrümanlar varsa yukarı yönlü ataklar bekliyorum. Tam ters rüzgârı bu hafta görebiliriz. O yüzden bu hafta dolar yatırımcısı dikkat etmeli."

Gram altın yeni günde yüzde 13,28 yükseliş yakaladı ve 924 TL seviyesine geldi. Çeyrek altın ise 1502 TL seviyesinden fiyatlanıyor.

Rusya Ukrayna savaşının uzaması ve küresel enflasyon endişeleri, vatandaşların güvenli liman olarak gördüğü altına talebi artırıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading