Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son dakika: İhracatta yeni rekor! 22,6 milyar dolara yükseldi

Son dakika: İhracatta yeni rekor! 22,6 milyar dolara yükseldi

Son dakika haberleri...Ticaret Bakanı Mehmet Muş Eylül ayı ihracat rakamlarını açıkladı. Bakan Muş, Türkiye ekonomisinin dengeli ve sürdürülebilir bir işleyişe sahip olduğunu belirterek, "İhracatımız yüzde 9,2 artışla 22,6 milyar dolara yükseldi. Bu rakam ulaştığımız en yüksek Eylül ayı ihracat rakamları" dedi.

Ekonomi

23.01.2024, 19:53

Türkiye ekonomisi ihracatta aylık olarak yeni rekora imza attı. Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Eylül ayında ihracatın yüzde 9,2 oranında artışla 22,6 milyar dolara çıktığını ve bu rakamın ulaşılan en yüksek Eylül ayı ihracat rakamı olduğunu belirtti.

Fed faiz indirimine karşı uyardı! Altın yönünü aşağı çevirdi! İşte... Haberi Görüntüle

'İSTANBUL MUTABAKATI OLASI GIDA KRİZİNİN ÖNÜNE GEÇMİŞTİR'

Bakan Muş'un açıklamaları şöyle:

Artan borçlanma maliyetleri küresel ekonomideki yüksek borçlanma oranlarına sahip şirket ve ülkeler için risk oluşturmaya başlamıştır. Ekonomide böylesine ciddi sorunların var olduğu ortamda, gerilimler işbirliğini güçleştirmekte ve sorunları körüklemektedir. Karadeniz'in öte kıyısında yaşanan savaşın bir an önce sona ermesi ve küresel ekonomiye etkilerinin en aza indirilmesi için İstanbul Mutabakatı olası gıda krizinin önüne geçmiştir.

Benzin ve motorinde indirim, zam var mı? 26 Mart 2024... Haberi Görüntüle

'OECD RAPORUNDA ÜLKEMİZ İÇİN BÜYÜME TAHMİNİ YÜZDE 3,7'DEN 5,4'E YÜKSELMİŞTİR'

Küresel tedarik zincirlerinin toparlanamadığı, savaların etkisiyle küresel enflasyonun zirveye çıktığı böylesi bir ortamda Türkiye ekonomisi güçlü büyüme performansını sürdürmektedir.

GSYH artışımızın yarısından fazlası mal ve hizmet ihracatımızdan gelmiştir. OECD ekonomik görünüm raporunda ülkemiz için büyüme tahmini yüzde 3,7'den yüzde 5,4'e yükseltmiştir.

SON DAKİKA! Emekli promosyon başvuru tarihleri belli oldu! Haberi Görüntüle

İHRACATTA REKOR

Geride bıraktığımız Eylül ayında ihracatımız yüzde 9,2 artışla 22.6 milyar Dolar olmuştur. Bu rakam ulaştığımız en yüksek Eylül ayı ihracat rakamıdır. İlk 9 ayda aylık olarak en yüksek rakamlara ulaşmış bulunuyoruz. Ocak-Eylül ihracatımız yüzde 17 artışla 188,2 milyar dolar seviyesine çıkarak oldukça güçlü performans göstermiştir. Eylül ayında Dış Ticaret hacmimiz 55,6 milyar dolara ulaşmıştır.

Ayrıntılar geliyor... 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading