Yandex Metrica

Son dakika: Hükümetten tarihi ayçiçek yağı adımı! Rekor indirim gelecek!

Son dakika: Hükümetten tarihi ayçiçek yağı adımı! Rekor indirim gelecek!

Enflasyonla mücadelede hükümetten dev adım. Kulislerden yansıyan bilgilere göre, başta ayçiçek yağı olmak üzere vatandaşın kullandığı kritik ürünlerde sabit fiyat uygulamasına geçilecek. Böylece fiyat artışları önlenecek.

Ekonomi

23.01.2024, 19:06

Hükümet, enflasyonla mücadelede yeni bir adım atıyor. Kulislerden sızan bilgilere göre, dün gerçekleşen AK Parti MKYK toplantısında vatandaşın en sık kullandığı 20 temel ihtiyaç ürününe fiyat sabitleme politikası uygulanması gündeme geldi. Eğer bu politika yürürlüğe girerse birçok üründe fiyat artışlarının önüne geçilecek.

Bu kişilere EYT'siz erken emeklilik imkanı! Şartları sağlayanlar 15 yıl erken emekli olabilecek! Bu kişilere EYT'siz erken emeklilik imkanı! Şartları sağlayanlar 15 yıl... Haberi Görüntüle

HANGİ ÜRÜNLERDE SABİTLEME UYGULANACAK?

Bu ürünler arasında yağ, un, şeker, bakliyat, çocuk bezi, temizlik ürünü gibi malzemeler bulunuyor. Belirlenen ürünlerin fiyatları yıl sonuna kadar sabit kalacak. Üreticilerin zarar etmemesi için de devlet sübvansiyon uygulamaya başlayacak. Örnek olarak 16 liraya satılması gereken bir ürünün rafta 10 liraya satılması sağlanacak. Aradaki 6 liralık fark da üreticiye devlet tarafından ödenecek. Bu sayede enflasyonla mücadeleye karşı da önemli bir adım atılmış olacak.

İslam Memiş yeni yatırım tavsiyesini verdi: Altından umudunu kesenlere alternatif olacak İslam Memiş yeni yatırım tavsiyesini verdi: Altından umudunu kesenlere alternatif... Haberi Görüntüle

ZİNCİR MARKETLERLE İSTİŞARE YAPILACAK

Fiyat sabitlemesine ilişkin fikir olgunlaştıktan sonra zincir marketlerle de görüşmeler yapılıp sistemin uygulanması açısından kararlar alınacak.

AK Partili kurmaylar serbest piyasayı bozabilecek bir öngörü olduğunun farkında olsalar da enflasyonla mücadele kapsamında önemli bir adım olduğu gerçeğini de hatırlattılar. Fiyat sabitlemesiyle birlikte vatandaşların bazı ürünlere karşı olağanüstü taleplerinin de engelleneceği öngörülüyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading