Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son dakika: HAK-İŞ de asgari ücret teklifini yaptı! 'Sahadaki beklenti budur'

Son dakika: HAK-İŞ de asgari ücret teklifini yaptı! 'Sahadaki beklenti budur'

HAK-İŞ Konfederasyonu "işçinin istediği budur" diyerek 2023 asgari ücret zammı için rakam verdi. İşte, detaylar...

Ekonomi

23.01.2024, 20:09

2023 asgari ücret zammı için toplantılar başladı. Hak-İş Konfederasyonu Kayseri İl Başkanı Serhat Çelik, asgari ücretle ilgili yaptığı açıklamada,  "Sahada gezmiş olduğumuz yerlerde 9 bin TL gibi bir rakam telaffuz ediliyor. Bu çalışanların talebidir" dedi.

2'Lİ 5 LT AYÇİÇEK YAĞI İNDİRİMDE! Migros'ta Ramazan ayına özel... Haberi Görüntüle

'SON YILLARIN EN HAREKETLİ DÖNEMİ'

Çelik şu şekilde konuştu:

“Çalışma hayatı son yılların en hareketli dönemini yaşıyor. Sözleşmeli memurların kadroya geçirilmesi, EYT gibi yaklaşık 23 yıllık sorunun çözüm noktasında sona gelinmesi, asgari ücret, belediye şirketlerinde çalışan arkadaşlarımızın kadro talebi gibi çalışma hayatının gerçekten yoğun bir gündemi olarak ortaya çıkıyor."

"Öncelikle sözleşmeli memurların kadroya geçirilmesi gerçekten çalışma hayatı için önemli bir gelişmeydi. EYT konusunda da 23 yıldır süre gelen sorunun verilen mücadele neticesinde bu sorununda çözümü noktasında sona gelindi. İnşallah çalışan arkadaşlarımızın beklentilerini karşılayacak bir netice çıkar ve herkes memnun olur." 

Arnavutköy-İstanbul Havalimanı hattı açıldı: Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'da kirlenmiş bir yönetim... Haberi Görüntüle

'KOMİSYONUN YAPISINA İTİRAZIMIZ  VAR'

“Asgari ücretle ilgili Hak-İş Konfederasyonu olarak bizim ilk önce bu komisyonun yapısına itirazımız var” diyen Çelik, “Bu komisyonun yapısı 1970’li yıllara dayanan ve çalışma hayatına zorlanan bir sistem. Artık çalışma hayatının gerçekleri ile bağdaşmıyor. Dolayısıyla bu komisyonun yapısının yeniden güncellenmesi gerekiyor."


"Ekonomik sosyal konseyin 3 tane üyesi var. Türk-İş, Hak-İş ve DİSK’in bu asgari ücret tespit komisyonunda söz sahibi olması gerekiyor. 7.5 milyona yakın asgari ücretli olan taraflarında bu konuda söz sahibi olması gerekiyor. Bu ücret, 7.5 milyon insanı ilgilendiren bir ücrettir ve geçim ücreti."

Cayır cayır elektrik yakan eşyalar! Evde en fazla bu cihazlar... Haberi Görüntüle

'9 BİN TL DE OLSA...'

7.5 milyon insanın çalışma hayatındaki geçim ücreti belirlenirken, günümüzün şartlarındaki ekonomik koşulların göz önünde bulundurulması gerekiyor. Bu ücretten önce insanların alım gücünün yükseltilmesi gerekiyor. Örneğin 2021 yılında asgari ücret 2 bin 825 TL iken, bugün 5 bin 500 TL ama 2 bin 825’nin alım gücü ile aynı oranda değil. Kiralar yükseldi, doğalgaz ve elektrik derken insanlar geçim şartları ciddi manada değişti. Asgari ücret 9 bin TL de olsa, hayatımız o kadar pahalandıktan sonra artışın bir anlamı kalmıyor. Dolayısıyla insanların geçim şartlarının kolaylaştırılması gerekiyor” şeklinde konuştu.

İstanbul Havalimanı'ndan büyük başarı: Üst üste dördüncü kez yılın en... Haberi Görüntüle

'BEKLENTİ 9 BİN'

Hak İş Konfederasyonu Kayseri İl Başkanı Serhat Çelik, “Bu Hak-İş’in belirlemiş olduğu bir rakam değil ama sahada gezmiş olduğumuz yerlerde 9 bin TL gibi bir rakam telaffuz ediliyor. Bu çalışanların talebidir. Bu psikolojik bir sınır gibi gözüküyor. 9 bin TL olur ise hayatımız çok kolaylaşacak, 8 bin 900 TL olur ise geçinemeyeceğiz gibi bir durum var. Bu sahada telaffuz edilen rakamlar. İnşallah hem çalışanların beklentisi karşılanır hem de işverenin ödeyebileceği bir rakam ortaya çıkar” dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading