Yandex Metrica

Son dakika: Gram altında yeni rekor! FED'den kritik açıklama geldi

Son dakika: Gram altında yeni rekor! FED'den kritik açıklama geldi

Bu hafta ABD'den gelen kritik veriler altın fiyatlarında yükselişe sebep oldu. FED'in faiz kararı sonrası düşüşe geçen altın fiyatları işsizlik rakamlarının açıklanması ile yükselişe geçti.

Ekonomi

23.01.2024, 20:02

ABD'den gelen ekonomik gelişmeler para piyasasında yön belirlemeye devam ediyor. Çarşamba günü ABD Merkez Bankası'nın faiz kararı piyasalar tarafından takip ediliyordu. 

FED politika faizini üst üste 4. kez 75 baz puan artırarak yüzde 3,75-4 aralığına çıkardı.

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan çiftçiye destek! Tam 21.1 milyar TL... Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan çiftçiye destek! Tam 21.1 milyar TL... Haberi Görüntüle

FED FAİZ ARTIRMAYA DEVAM EDECEK 

FED'in faiz artırma kararı sonrası FED Başkanı Powell kritik açıklamalarda bulundu. Faiz artışlarını durdurmak için henüz çok erken olduğunu belirten Powell, aralık ayında daha sınırlı faiz artışının gündeme gelebileceğini söyledi. 

Diğer yandan Powell'in açıklaması ile 1644 dolardan haftaya başlayan ons altın çarşamba günü 1634 dolara kadar geriledi. Perşembe günü de düşüşünü devam ettiren ons altın 1616 dolara kadar gerileyerek 1 ayın en düşük seviyesini test etti. 

Altın güne nasıl başladı? 19 Nisan uzmanlardan altın yorumu: Yön yukarı mı? Altın güne nasıl başladı? 19 Nisan uzmanlardan altın yorumu: Yön ... Haberi Görüntüle

ONS ALTINDA YENİ REKOR 

Haftanın son işlem gününe 1629 dolardan başlayan ons altın ABD'de iş gücü rakamlarının açıklanmasının ardından sert yükseldi. 1682 dolara kadar yükselen ons altın 3 haftanın zirvesine çıktı. Ons altında günlük bazda kazanç yüzde 3.2 olarak kayıtlara geçti. 

Haftalık bazda fiyat hareketine bakıldığında ons altın yüzde 2.24 oranında değer kazandı. 

Gözler Merkez Bankası'nın faiz kararında: ABD büyüme verisinin etkisi olacak mı? Gözler Merkez Bankası'nın faiz kararında: ABD büyüme verisinin etkisi olacak... Haberi Görüntüle

GRAM ALTIN 1000 TL'Yİ AŞTI 

Yurt içinde ise gram altın fiyatı haftanın son işlem gününde ons altındaki yükselişin etkisiyle birlikte 1000 TL olan kritik seviyenin üzerine çıktı. 

Haftaya 982 liradan başlayan gram altın perşembe günü ons altındaki düşüşün etkisiyle birlikte 967 liraya kadar gerilemişti. 


Loading