Yandex Metrica

Son dakika: Ford'dan tarihi Türkiye kararı! Fiyatlarda yarı yarıya düşüş yaşanacak

Son dakika: Ford'dan tarihi Türkiye kararı! Fiyatlarda yarı yarıya düşüş yaşanacak

Dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden biri olan Ford yeni bir karar aldı. Söz konusu karara göre şirket, E-Transit Custom isimli modelini sadece Türkiye'de üretecek.

Ekonomi

25.02.2024, 12:38

Dünyanın otomobil devi Ford flaş Türkiye kararı aldı. Yakın zamanda E-Transit Custom isimli elektirikli aracını tanıtan şirket bu aracı sadece Türkiye'de üretme kararı aldı. E-Transit Custom, Avrupa'nın bir tonluk ticari araç segmentinde kıyasıya rekabet halinde olacak.

Paradurumu'nun haberine göre, tüm Transit Custom versiyonları sadece ve sadece Ford Otosan Kocaeli Fabrikaları'nda üretilecek. Aracın, dünyadaki tek üretim merkezi konumundaki Ford Otosan, geçen yıl elektrikli ve bağlantılı yeni nesil ticari araç projelerini hayata geçirmek amacıyla 2 milyar euroluk tutarındaki Türk otomotiv sanayisinin en büyük yatırımına imza atmıştı.

Ford Otosan, 2023 ilk yarı itibarıyla ‘Yeni Nesil Transit Custom’ ailesinin dizel ve şarj edilebilir, hibrit elektrikli PHEV (Plug-In Hybrid) versiyonları ile 2023 ikinci yarısından itibaren tam elektrikli ilk versiyonunu üretmeye başlayacağını duyurmuştu.

BES'te yeni dönem başlıyor: BES'i bozmadan kısmi para çekmek artık mümkün BES'te yeni dönem başlıyor: BES'i bozmadan kısmi para çekmek artık... Haberi Görüntüle

GEÇTİĞİMİZ AYLARDA HATTAN İNDİRİLMİŞTİ

Verilen bilgiye göre, Ford’un Avrupa’da sattığı Transit ailesi araçların yüzde 87’sinin üretimini Kocaeli’de gerçekleştiren Ford Otosan, Ford’un ilk tam elektrikli ticari modeli E-Transit’i geçtiğimiz aylarda seri üretim için hattan indirmişti.

Elektrikli araç hakkında konuşan Ford Pro Avrupa Genel Müdürü Hans Schep, "E-Transit Custom, Avrupa'daki ticari araç operasyonlarımızın bir dönüm noktası ve Ford Pro hedeflerimizi gerçekleştirme yolculuğumuzda son derece önemli bir adımı temsil ediyor. Avrupa'nın en çok satan ticari aracı tam elektrikli bir versiyon kazanırken, Ford Pro’nun tek noktadan üretkenliği artıran hizmetleriyle destekleniyor" değerlendirmesinde bulundu.

380 KİLOMETRE MENZİLİ VAR

Yapılan açıklamaya göre, tam elektrikli E-Transit Custom 380 kilometre menzil sunuyor. Aracın, ProPower Onboard teknolojisi ile gerektiğinde aydınlatma ve elektrikli cihazlar için dışa aktarılabilir güç de sağlayabileceği aktarıldı.

Ford, 2024'e kadar Transit Custom ve Transit Courier ile Tourneo Custom ve Tourneo Courier modellerinin elektrikli versiyonlarını da yollar çıkaracak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading