Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son dakika: Fed'den korkutan enflasyon açıklaması! Faizler tam gaz devam edecek

Son dakika: Fed'den korkutan enflasyon açıklaması! Faizler tam gaz devam edecek

Son dakika haberi... Fed Başkanı Powell: "Enflasyon bizi yukarı yönlü şaşırttı. Daha çok sürpriz yaşanabilir. Daha fazla faiz artışı uygun olur, kararlar toplantı bazında alınacak."

Ekonomi

23.01.2024, 19:27

Piyasaların gözü kulağı ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell'ın konuşmasına çevrildi.

Altın yatırımcıları 'cuma gününe' dikkat! Dünyaca ünlü bankadan uyarı: Piyasa... Haberi Görüntüle

YÜZDE 2 ENFLASYON HEDEFİ HALA GEÇERLİ

Powell, ABD ekonomisinin sert finansal önlemleri aşabilecek kapasitede gücü olduğunu belirterek, yüzde 2 enflasyon hedefinin hala geçerli olduğunu söyledi.

Araba hayallerinize kavuşmak için son fırsat! Skoda Octavia 1.5 milyon... Haberi Görüntüle

FAİZ ARTIRIMINA DEVAM EDİLECEK

Jerome Powell, sözlerine ek olarak "Enflasyon yukarı yönlü olarak şaşırttı ve daha da şaşırtabilir, ancak Fed gelen verilere ve görünümün gelişimine göre buna yanıt vermeye devam edecek. Fed faiz artırımlarının devam etmesinin uygun olacağını öngörüyor. Fed'in faiz politikasını değiştirmesi için enflasyonun yavaşladığına dair kanıt görmesi gerekli" açıklamalarını yaptı.

Fed, politika faizi oranını geçtiğimiz günlerde 0,75 puan artırmış, bu oran 1994 yılından bu yana en büyük artış olarak kayda geçmişti.

Fed'in açıklamalarında faizlerin bu yıl 175 baz puan daha artmasının öngörüldüğü aktarılırken, yıl sonu itibarıyla politika faizinin 3,50-3,75 bandında olmasının beklendiği belirtildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading