Yandex Metrica

Son dakika: Fed başkanından yatırımcıları dehşete düşüren faiz açıklaması! Altını ve doları olan dikkat

Son dakika: Fed başkanından yatırımcıları dehşete düşüren faiz açıklaması! Altını ve doları olan dikkat

Boston Fed Başkanı Susan Collins, beklentilerin aksine Fed'in faiz artırımlarına devam edeceği yönünde bir açıklama yaptı. Açıklamanın ardından altın fiyatları geriledi.

Ekonomi

23.01.2024, 20:05

Fed'in vereceği faiz kararı piyasalarda etkili olmaya devam ederken analistlerin beklentisi kurumun faiz artış hızını yavaşlatacağı yönündeydi.

Ancak Boston Fed Başkanı Susan Collins, beklentilerin oldukça dışında bir açıklama yaptı.

Collins son gelen ve tahminlerin altında gelen Ekim ayı enflasyon verisinin görüşünü değiştirmediğini ve faiz artışlarının devam etmesi gerektiğini ifade etti.

Kurbanlık fiyatları bu yıl cep yakıyor: 2024 Kurban fiyatları ne kadar? Kurbanlık fiyatları bu yıl cep yakıyor: 2024 Kurban fiyatları ne... Haberi Görüntüle

75 VE 50 BAZ PUANLIK ARTIŞ MASADA

Bir konferansta konuşan Collins Fed’in hala yapacak çok işi olduğunu belirterek “Faizlerde ek artışlar olması ve faizlerin bir süre kısıtlayıcı seviyelerde kalması gerektiğini düşünüyorum.” değerlendirmesini yaptı.

Fed Kasım toplantısında faizi 75 baz puan artırarak yüzde 3,75-4 aralığına yükseltti. Banka böylece son 4 toplantıda 75 baz puanlık faiz artışına gitti. Bazı politika yapıcılar, Aralık’ta ekonomideki gelişmelere bağlı olarak 50 baz puanlık artış da olabileceğine dair açıklamalar yapıyor.

Daha önceki açıklamasında faiz artırımına dair her seçeneğin masada olduğunu belirten Collins bu kez faiz artış miktarına dair yorum yapmadı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading