Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son dakika: EYT'de milyonların beklediği müjde geldi! Bakanlık duyurdu: Yaş ve prim şartı belli oldu

Son dakika: EYT'de milyonların beklediği müjde geldi! Bakanlık duyurdu: Yaş ve prim şartı belli oldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT dosyasının önlerinde olduğunu açıkladı ve şu cümleleri kurdu; "En uygununu tamamladığımız gün, daha önce 3600’de yaptığımız gibi, asgari ücrette yaptığımız gibi onlarla ilgili açıklama yapacağım. EYT var, EYT’yi tamamladığımız gün, onları açıklayacağım”. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili çalışmalar devam ederken prim eksiği olanların kapsama girip girmeyeceği merak konusu oldu. İşte ayrıntılar...

Ekonomi

23.01.2024, 19:37

EYT’li olabilmek için 6 konuda çözüm imkanları bulunuyor. Öte yandan birçok kişi emeklilikte yaşa takılanların durumunu araştırırken  target="_blank">EPT de gündeme geldi. Emeklilikte prime takılanlar, yani emeklilik için yaş şartını tamamlamış ancak yeterli prim gününe sahip olmayanların durumu da gündemde. Peki masadaki formüller çerçevesinde kimler EYT düzenlemesi kapsamına girebilecek? EYT formülleri neler? Bu formüllerden hangisi öne çıkıyor? Emeklilikte yaşa takılanlar düzenleme detayları ile ilgili ne düşünüyor? İşte tüm detaylar...

SGK resmen duyurdu: Emeklinin hesabına 5 bin TL yatacak! Tek... Haberi Görüntüle

3600 GÜNLE KISMİ EMEKLİLİK: 

Mevzuatımıza göre 8 Eylül 1999 öncesinde sigortalı olup EYT kapsamındaki vatandaşların 3600 günle yani 1 yıllık primle eme

O şirketten radikal karar! 2 bin kişiyi işten çıkartacak: İşte... Haberi Görüntüle

ASKERLİK BORÇLANMASI: 

Eksik primi olan erkek sigortalılar açısından askerlik borçlanması ile tamamlama imkanı da bulunuyor.Erkekler askerde geçen tüm günlerini satın alarak emeklilik primlerine ekleyebiliyor.Böylece EYT için primi eksik olan bir sigortalı bu yolla prim kazanabilir. Askerlik sigortadan önce yapılmışsa borçlanılan gün kadar işe giriş tarihi de geri çekilerek ayrıca bir avantaj da kazanılıyor.

kli olma imkanları bulunuyor. Eğer yeterli primi tamamlama imkanı yoksa 360/0 gün de emeklilik için yeterli oluyor.Burada emeklilik için üç şartın yerine gelmesi gerekiyor. İlk olarak sigortalılık süresinin 15 yıla tamamlanması lazım.

17 milyon emeklinin beklediği haber geldi! Kanun teklifi Meclis'e sunuldu:... Haberi Görüntüle

DOĞUM BORÇLANMASI: 

Primi eksik olan kadın sigortalılar için ise doğum borçlanması imkanı bulunuyor.Sigortadan sonra dünyaya gelen 3 çocuğa kadar borçlanma hakkı var. Her bir çocuk için 2 yıl yani 720 gün kazanılabiliyor. Böylece üç çocuk borçlanan bir kadın sigortalı 2160 gün kazanıp eksik primini tamamlayarak EYT'li olabilir. Burada ne kadar süreye ihtiyacınız varsa o kadar borçlanabiliyorsunuz.

Emekliler sürpriz bekliyor! AK Parti'den emekliye zam açıklaması: Çalışmalar bitmek... Haberi Görüntüle

İHYA İLE PRİM: 

EYT kapsamı belirlenirken farklı kurumlardan sigortalı çalışmış vatandaşlar da değerlendirmeye alınıyor. Bunlardan birisi de Bağ-Kur. Bu kapsamda işyeri açmış ya da şirket ortağı olmuş vatandaşlar geçmişte eğer primlerini ödememişlerse günleri donduruluyor, borçları da siliniyor. Ancak bu dondurulan günleri ihya sistemi ile yeniden kazanmak mümkün.

Emeklilere zam müjdesi: Cumhurbaşkanı Erdoğan cumartesi günü Ankara mitinginde açıklayacak Haberi Görüntüle

İSTEĞE BAĞLI SİGORTA: 

Çalışma imkanı bulamayan sigortalılar eksik primlerini isteğe bağlı sigorta yaptırarak tamamlayabilirler.SGK'ya verilecek bir dilekçe ile başlayan isteğe bağlı sigortada her ay 30 gün kazanılıyor.

Ehliyeti olanlar 12 bin TL para cezası ile karşı karşıya!... Haberi Görüntüle

HİZMET TESPİTİ İLE TESCİL: 

Prim eksik olan EYT'liler için bir başka imkan da hizmet tespit davası. Geçmişte sigortası yapılmış ancak primi eksik ya da hiç yatırılmamış olanlar ya da sigortasız çalıştırılanlar geçmişe dönük hizmet tespiti yaptırarak bu günlerini tescil ettirebilir ve giriş tarihini geri çekebilir.

Dul ve ölüm aylığı alanlar dikkat! Hesaplara zamlı promosyon yatacak... Haberi Görüntüle

TARİH AÇIKLANDI!

EYT konusunda önemli değerlendirmelerde bulunan Hamza Dağ, 2022 yılının sonu ve 2023'ün başlarında EYT sorununun çözüleceğini açıklayarak şu ifadeleri kullandı:

EYT konusu ilk kez konuştuğumuz bir şey değil. 3600'ü 2018 yılında yapacağımızın sözünü vermiştik. KYK da aynı şekilde. Ülkemizdeki vatandaşların beklentilerini biliyor ve zamanı geldiğinde yapıyoruz. EYT konusunda bakanlığımız bir çalışma yürütüyor. 2022 sonu veya 2023 başına kadar sorun çözülecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading