Yandex Metrica
SON DAKİKA

Son dakika: EYT'de tarih belli oldu! Meclis görüşmesi sonrasında yasalaşacak

Milyonlarca EYT'linin merakla beklediği haber geldi. Türkiye Büyük Millet Meclisi, 28 Şubat'ta EYT görüşmeleriyle açılacak ve ilk maaşlar nisan ayında ödenecek.

Ekonomi

20.03.2024, 01:39

Milyonlarca EYT'linin beklediği müjdeli haberi geldi. Çalılşmalarına 28 Şubat'ta başlaması beklenen TBMM'de  görüşmeler EYT konusu ile açılacak.

Peki, Meclis'teki görüşmenin ardından EYT'de ilk maaş ne zaman ödenecek?

Bakan Bolat tarih verdi: Deprem bölgesinde 200 bin kişi ev... Haberi Görüntüle

EYT'DE İLK MAAŞ NE ZAMAN?

EYT’nin normalde şubat ayı içinde yasalaştırılarak, vatandaşların ilk maaşlarını mart ayında alması planlanmıştı. Ancak, deprem felaketinin olması nedeniyle Meclis çalışmalarına ara verilmesinin ardından gözler EYT’lilerin maaşlarını ne zaman alacağına çevrildi. Hürriyet’e konuşan AK Parti kurmayları, “Normalde mart ayında alınacağını ancak deprem nedeniyle süreç sekteye uğradı” dedi ve “EYT ertelenmez, çıkacak o kesin. Nisan için bir çare düşünülür martta geri ödemeli olmaz, nisana kalmış olur. Martta Genel Kurul’a geleceğini değerlendiriyoruz” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi, Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve asrın felaketi olarak nitelenen depremlerin ardından 28 Şubat'a kadar tatil edilmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading