Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son dakika: EYT'de müjdeli haber nihayet duyuruldu, kaç kişinin yararlanacağı belli oldu! Bakan resmen açıkladı: '1999 öncesi sigortalı olmak yetmiyor...'

Son dakika: EYT'de müjdeli haber nihayet duyuruldu, kaç kişinin yararlanacağı belli oldu! Bakan resmen açıkladı: '1999 öncesi sigortalı olmak yetmiyor...'

EYT son dakika gelişmeleri, Emeklilikte Yaşa Takılanlar tarafından yakından takip ediliyor. 18 yaş altında yapılan staj sigortalarının da kapsama dahil edilmesinin ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT'nin açıklanacağı tarihi duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu konuya ilişkin kritik açıklamalarda bulundu. Detaylar haberimizde...

Ekonomi

23.01.2024, 19:53

Emekkilikte Yaşa Takılanlar için yapılan EYT düzenlemesinde son viraja girildi. EYT çalışmalarının tamamlandığını açıklayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, düzenlemenin açıklanacağı tarihi duyurmuştu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, düzenleme ile kaç kişinin emekli olacağını açıkladı. Son dakika gelişmesinin ardından " EYT ne zaman çıkacak, kimleri kapsayacak ve kaç kişi emekli olacak?" araştırmaları hız kazandı. İşte, 2022 EYT son durum...

17 milyon emeklinin beklediği haber geldi! Kanun teklifi Meclis'e sunuldu:... Haberi Görüntüle

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN EYT AÇIKLAMASI GELDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeme dair değerlendirmelerde bulunurken, EYT düzenlemesine de değindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde: "Vedat Bey'in alanına girmeyeyim. Çalışmanın sonuna geldiklerini biliyorum. Bize sunduklarında da değerlendirmeyi yapacağız." ifadelerini kullandı.

Nakit ihtiyacı olanlar dikkat! 5-10-20-30 bin TL faizsiz kredi imkanı:... Haberi Görüntüle

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ ELİTAŞ'TAN EYT AÇIKLAMASI!

Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş, "Sayın Vedat Bilgin hocamız çalışmasını çok kapsamlı, hassas şekilde gerçekleştirdi. 2022 bitmeden bu konu yasalaşacak ve 2023'ten itibaren hayata geçecek" ifadelerini kullandı.

Emekli promosyonları ne zaman hesaplara yatar, bugün mü 2024? Emekli... Haberi Görüntüle

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI KAÇ KİŞİNİN EMEKLİ OLACAĞINI AÇIKLADI!  

AKP Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesi ile ilgili olarak;

Bu düzenleme yapıldıktan sonra ilk etapta emekli olacak kişi sayısı 1 milyonun üzerinde. Dosya bazlı yaklaşık 12.5 milyon emeklimiz var. İlk etapta 1.5 milyona yakın kişinin emekli olacağı, sonra da sisteme girişin devam edeceği bir düzenleme olacak.

Yaklaşık 3-4 milyon arasında bir vatandaşımızın bu kapsamda olduğunu tahmin ediyoruz.

Hepsi bir anda olmayacak. Tabii detaylar için en doğru ağız Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız, benim de hocam olan sayın Vedat Bilgin olacak." ifadelerini kullandı.

5 litre ayçiçek yağı 195 TL! O market ayçiçek yağında... Haberi Görüntüle

BAKAN BİLGİN: “ÇALIŞMA TAMAMLANDI!”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın ardından EYT'de son durum açıklamasında bulundu. Bakan Bilgin, "Çalışmamız son aşamasında. Tamamladık diyebilirim. Aralık ayında bir basın toplantısıyla etraflıca kamuoyuyla paylaşacağız. Çalışmamız teknik olarak bitti, Cumhurbaşkanımıza sunacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızla paylaştıktan sonra onu Meclis'e intikal ettiririz."

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Prim gün sayısı şartı 9000 günden... Haberi Görüntüle

“ARALIK AYINDA AÇIKLANACAK!”

Bakan Bilgin; taşeron işçiler, geçici işçiler, sözleşmeli personel ve EYT çalışmaların Aralık ayına kadar tamamlanarak kamuoyuna duyurulacağını ve Meclis takvimine alınacağını ifade etti.

Emekli bayram ödemeleri ne zaman, hangi tarihte yatacak 2024? Emekli... Haberi Görüntüle

MHP GRUP BAŞKANVEKİLİNDEN EYT AÇIKLAMASI

EYT konusunda dikkat çeken bir açıklamalarda bulunan MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, "Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) defterini, bu yasama yılında, bir daha açılmamak üzere en iyi şekilde çözerek kapatacağız." dedi.

Akçay, "EYT En geç aralık ayının sonunda, en kötü ihtimalle yeni yılın ilk haftası Meclis'ten EYT geçer. Ama biz, Aralık ayının son günlerinde bunu yasalaştırmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

43 ilde 5.823 TL taksitle ev sahibi olabilirsiniz! TOKİ Konut... Haberi Görüntüle

'YENİ YILA EYT'LİLERİN SORUNLARINI ÇÖZMÜŞ OLARAK GİRMEK İSTİYORUZ'

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay yeni yıla EYT'lilerin sorunlarını çözmüş olarak girmek istediklerini belirterek, YET son durumu hakkında şu ifadeleri kullandı:

"Cumhur İttifakı ve MHP olarak konunun sahibiyiz, gereken çalışmaları yapıyoruz. Gereken katkıyı da veriyoruz. İnşallah Genel Başkanımızın da dediği gibi EYT defterini, bu yasama yılında, bir daha açılmamak üzere, en iyi şekilde çözerek kapatacağız. Vatandaşlarımız EYT ile ilgili resmi açıklamaları dikkate alsın."

Cumartesi günü açıklanacak! Emekli maaşlarına seyyanen zam geliyor... 4a, 4b,... Haberi Görüntüle

KAPSAM GENİŞLİYOR: STAJ SİGORTASIYLA BİRLİKTE DEĞERLENDİRİLECEK!

Staj sigortasına ilişkin çalışmaları sürdürdüklerini belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Stajda sağlık sigortası yapılıyor ama emeklilik sigortası yapılmıyor. Çok eski bir düzenleme. Bu konunun yeniden ele alınması gerekiyor. Ben bu konuda bir çalışma yaptırıyorum. Bunun sonuçları ne olur? Bu EYT kapsamında da bunu değerlendirmek gerekir." ifadelerini kullandı.

Emekliye 12 bin TL'lik jest! Tek tuşla e-Devlet'ten başvuran anında... Haberi Görüntüle

"MASADA SADECE BİR EYT FORMÜLÜMÜZ VAR"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT son durum ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. "Hollanda, Almanya modellerinden bahsediliyor, bunlar doğru değil. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Kamuoyunda konuşulan modeller doğru değil. Biz zaten 62 yaşında çalışanları emekli ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Ayın 17, 18, 19, 20, 21'inde emekli maaşı alanlar dikkat!... Haberi Görüntüle

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR 2022 EYT KİMLERİ KAPSIYOR?

EYT düzenlemesi, 8 Eylül 1999 tarihinde önce ilk kez sigortalı olarak çalışmaya başlayan, prim ve yıl koşullarını sağladığı halde yaş şartını bekleyen sigortalıları kapsıyor. 8 Eylül 1999'dan önce sigorta girişi olanlar için kadınlarda 20 yıl, erkeklerde 25 yıl sigortalılık süresi koşulu bulunuyor.

Bankalar kesenin ağzını açtı! Emekliler bayram edecek: İşte en yüksek... Haberi Görüntüle

KADEMELİ EMEKLİLİK OLACAK MI?

Yıl şartı ve prim ödemeleri gibi emeklilik şartlarını yerine getirenlerin yaş şartına bakılmaksızın emekli edilmeleri bekleniyor. Yaş ve yıl koşulunu sağlayan herkes düzenlemenin çıkmasının ardından emeklilik hakkı kazanacak. Bu kişilerin yaş ve prim gün sayısına göre kademeli olarak emeklilik yolunun açılması bekleniyor.

Turistik trenlere iki rota daha! Bakan Uraloğlu açıkladı Haberi Görüntüle

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLARA ALT SINIR GELECEK Mİ?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesinde kademeli olarak geriye çekilme ihtimaller arasında yer alırken bir yaş sınırının getirilmesi de konuşulanlar arasında yer alıyor. Daha önce 50 yaş formülü gündeme gelmişti, yeni bir yaş sınırının getirilmesi halinde emeklilik yıl ve prim şartını dolduranların belirlenen yaşı beklemeleri gerekecek.

Emekliye 12 bin TL'lik jest! Tek tuşla e-Devlet'ten başvuran anında... Haberi Görüntüle

KESİNTİLİ EMEKLİLİK MODELİ UYGULANACAK MI?

Bazı Avrupa ülkelerinde, emeklilik yaşında kalan süre kadar maaştan kesinti yapılarak 'kesintili emeklilik' modeli uygulandı. Fakat Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Hollanda ve Almanya modellerinin uygulanmayacağını duyurdu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading