Yandex Metrica

Son dakika: Evi olmayanlara tarihi destek! Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi eylülde açıklayacak

Son dakika: Evi olmayanlara tarihi destek! Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi eylülde açıklayacak

Sosyal konut projesinin hazırlıkları devam ediyor. Ülke genelinde altyapılı arsa satışı başlatılacak. Evi olmayan vatandaş tek parselde kendi evini yapabilecek ya da talep örgütlenmesi ile daha büyük parseller alabilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan eylül ayında tüm detayları açıklayacak.

Ekonomi

24.04.2024, 00:27

Konut fiyatlarında ve kiralarda yaşanan fahiş artışlar vatandaşın belini bükerken hükümet dört koldan çalışmaya devam ediyor. 81 ilde 150 bin sosyal konut projesinin hazırlıkları devam ederken, bir yandan da ülke genelinde altyapılı konut arsası satışı başlatılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan eylül ayında hem sosyal konut hem de arsa satışıyla ilgili tüm detayları açıklayacak. 

Ons ve gram altında yeni rekor! Bayram tatili dinlemeyip artmaya devam etti: İşte güncel rakamlar Ons ve gram altında yeni rekor! Bayram tatili dinlemeyip artmaya... Haberi Görüntüle

HAZİNE ARAZİLERİ EVİ OLMAYANLARIN KULLANIMINA AÇILACAK 

Sabah gazetesinin aktardığı habere göre; Hazine arazileri, sadece hiç evi olmayan vatandaşın kullanımına açılacak. Dar gelirli vatandaşın kendi için konut yapması adına uygun şartlarda uzun vadeli ödeme koşullarıyla satışa çıkarılacak. Vatandaş tek parselde kendi evini yapabilecek. ya da talep örgütlenmesi ile daha büyük parseller alabilecek. Tercihe göre isteyenler ise müteahhitlerle anlaşacak.

SGK'dan sigortalı vatandaşlara müjde! Şartları sağlayan çalışanlara özel 8 bin 240 TL ödeme! SGK'dan sigortalı vatandaşlara müjde! Şartları sağlayan çalışanlara özel 8 bin... Haberi Görüntüle

HANGİ BÖLGELERDE SATIŞA ÇIKACAK?

Dar gelirli vatandaşlara nefes aldıracak projede altyapıya sahip arsaların Ankara'da Gölbaşı, İstanbul'da Tuzla, Çatalca gibi bölgelerde satışa çıkarılması planlanıyor. İzmir, Bursa, Konya, Adana gibi bilhassa konut fiyatlarının çok arttığı şehirlerde arsa üretimi için çalışmalar devam ediyor.

İstanbul Havalimanı'na iki ödül birden: Dünyada ilk 10'a girdi İstanbul Havalimanı'na iki ödül birden: Dünyada ilk 10'a girdi Haberi Görüntüle

AMAÇ DÜZENLİ SATIŞ YAPABİLMEK

Arsanın yerine ve metrekare büyüklüklerine göre fiyatlar belirlenecek. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı vatandaşa konut tiplerini seçmeleri için projeler çalışacak. Ancak vatandaş da imar planına uygun projesini hazırlayıp, ruhsatını alarak evini yapabilecek. İhtiyaca ve talebe göre arsa sayısının belirlenmesi planlanırken, düzenli satış yapılması amaçlanıyor.

Bakan Şimşek: Yatırımcılardan Türkiye'ye çok güçlü bir ilgi var Bakan Şimşek: Yatırımcılardan Türkiye'ye çok güçlü bir ilgi var Haberi Görüntüle

BAKAN KURUM: ARSA PROJESİ EVİ OLMAYANLAR İÇİN

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Arsa projesi de hiç evi olmayanlar için. Vatandaşımız altyapılı arsa alıp kendi evini yapabilecek. Sürekli şekilde arazi üretimi yapılarak, talep edilen yerlerde çalışmalar an be an devam edecek. Şehirlerin ihtiyacını karşılama amacıyla sürdüreceğiz" diye konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading