Yandex Metrica

Son dakika: Ev sahibi olmak isteyenler dikkat! 1 Ocak'ta başlıyor

Son dakika: Ev sahibi olmak isteyenler dikkat! 1 Ocak'ta başlıyor

Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeye göre, tüketici ve konut finansmanı kredileri sigortalı ve sigortasız olarak teklif edilebilecek.

Ekonomi

23.01.2024, 19:50

Tüketici kredisi sözleşmeleri ile konut finansmanı sözleşmeleri, sigortalı ve sigortasız olarak hazırlanacak karşılaştırmalı ödeme planıyla teklif edilebilecek. Uygulama 1 Ocak 20223 tarihinde başlayacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan iddialara yalanlama: Haberler gerçeği yansıtmamaktadır Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan iddialara yalanlama: Haberler gerçeği yansıtmamaktadır Haberi Görüntüle

SİGORTAYI TANIMLAYAN MADDELER EKLENDİ

Tüketici kredisi sözleşmeleri ile konut finansmanı sözleşmeleri yönetmeliklerine "yan finansal ürün" başlığıyla tüketiciye sunulan her türlü ürün veya hizmet ile kredi bağlantılı sigorta hariç olmak üzere sigortayı tanımlayan maddeler eklendi.

İran, İsrail'e saldırı başlattı kripto para piyasaları altüst oldu: Bitcoin sert düştü İran, İsrail'e saldırı başlattı kripto para piyasaları altüst oldu: Bitcoin... Haberi Görüntüle

KARŞILAŞTIRMALI BİLGİYİ SUNMAK ZORUNDALAR

Resmi Gazete'de yayımlanan ve her iki yönetmelikte de bu yönde düzenlemeler içeren yönetmeliklere göre, kredi verenler; tüketicinin talep ettiği kredi tutarı ve süresi esas alınarak hazırlanacak örnek ödeme planı ile sigortalı ve sigortasız kredi teklifleri sunulması halinde, her iki teklife ilişkin örnek ödeme planları, kredi taksit tutarlarının eşit olması halinde örnek ödeme planı yerine taksit tutarı ve toplam geri ödeme tutarına ilişkin karşılaştırmalı bilgiyi sunmak zorunda olacaklar.

BES'te yeni dönem başlıyor: BES'i bozmadan kısmi para çekmek artık mümkün BES'te yeni dönem başlıyor: BES'i bozmadan kısmi para çekmek artık... Haberi Görüntüle

TİCARİ KREDİLERE KOMİSYON SINIRLAMASI

Merkez Bankası'nın Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan ve bankalarca ticari müşterilerden alınabilecek ücretlere ilişkin usul ve esaslar hakkında tebliğde değişiklikler yapan tebliğine göre, kredi tahsis ücretleri; ilk limit tahsisinde tahsis edilen kredi limitinin yüzde 0.25'ini, limit yenilemelerinde yenilenen limitin yüzde 0.125'ini geçemeyecek.

Limitin artırıldığı durumlarda ilave limitin üzerinden yeni bir kredi tahsis ücreti alınabilecek. Limit tahsis veya yenileme talebi ticari müşteriden gelmediği müddetçe kredi tahsis ücreti alınamayacak. Azami kredi tahsis ücreti yıllık olacak ve tahsis edilen limit süresinin ay sayısı dikkate alınarak oransal uygulanacak.

Tebliğe eklenen geçici maddeye göre, menkul kıymet tesisine tabi krediler de bu sınırlamalara tabi olacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading