• G.ALTIN

    3.720,28

  • DOLAR

    37,9070

  • EURO

    41,4844

  • BIST 100

    9.860,29

  • BITCOIN

    $85.549

Son dakika: Ev sahibi olmak artık çok kolay! Bakan Kurum müjdeyi verdi: Yeni konut kampanyası geliyor

Ev alma hayali kuran milyonlarca vatandaşa müjde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'dan geldi. Bakan Kurum yeni konut kampanyasının detaylarını açıkladı. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un açıklamaları şu şekilde: "Yeni sosyal konut kampanyaları yapacağımızı ilan etmiştik. 81 ilde bu yıl sonunda başlatacağız. İhtiyaç duyduğumuz arazilerimizi 81 ilimize valiliklerimize bir genelge gönderdik. Konut ihtiyacının belirlenmesi, hangi alanda proje istendiği, yapılacak araziye ilişkin her türlü etüt ve çalışmanın yapılıp Bakanlığımıza gönderilmesi talimatını verdik.

EMLAK KONUT'UN YENİ KAMPAYASI

İnşallah proje için adımımızı atmış olacağız. Bu kapsamda yıl sonu itibarıyla milletimize bu imkanı hep beraber sunmuş olacağız. Bu kampanyamızla beraber sektörün hareketliliğini artıracak bir diğer kampanyayı da Emlak Konut’umuzla birlikte başlatıyoruz. Bugün buradan bu müjdeyi milletimize vermiş olalım.

Nasıl dar gelirli vatandaşlarımıza konut sunuyorsak Emlak Konut projelerini diğer gelir grubundaki vatandaşlarımıza uygun vade oranlarıyla gerek düşük peşinat gerek peşinatsız, kazançlı bir yatırım imkanı olarak sunuyoruz. Yarın başlayacak kampanyamızın tüm detaylarını Emlak Konut Genel Müdürlüğümüz bu hafta içinde duyuracak. Sektörümüzle birlikte bu kampanyayı yapmış olacağız.

‘KONUT FİYATI SABİTLENECEK

Arsa maliyetini düşürecek, konut fiyatını artırmayacak bir çalışmayı Milli Emlak Genel Müdürlüğümüz yürütecek. Hazine arazilerini bu kapsamda yeni piyasaya sunacağımız atıl arazilerimizi düşük arsa maliyetleriyle konut fiyatını da sabitleyeceğimiz, bir taban belirleyeceğimiz çalışmayı sektörümüze sunacağız.

Kaynak: DİĞER

Avatar
Ozan KOLTUK