Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son dakika: Ev alacaklara büyük müjde! Konut kredisine yeni düzenleme

Son dakika: Ev alacaklara büyük müjde! Konut kredisine yeni düzenleme

BDKK, konut kredisinde yeni düzenlemeye gidildiğini açıklarken kredi kullanımındaki detayları da paylaştı. Buna göre artık değeri 10 milyon liranın üzerindeki konutlar için kredi verilmeyecek. İkinci el konut alacakların da kredi miktarı azaldı. İşte haberin detayları...

Ekonomi

12.02.2024, 00:06

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), 1. el ve 2. el konutlar için konut teminatlı kredilerinde kredi değer oranını tutar bazlı farklılaştırdı.

Milyonlarca emekliyi sevindiren haber geldi! Emekli maaşlarına ek ödeme ücretleri... Haberi Görüntüle

10 MİLYON TL ÜZERİ KONUTLAR İÇİN KREDİ VERİLMEYECEK

Buna göre, enerji sınıfı A olan 1. el konutlar için kredi değer oranı; konut değeri 2 milyon TL’nin altında olan konutlar için yüzde 90, konut değeri 2 milyon TL ile 5 milyon TL arasında olan konutlar için yüzde 70, konut değeri 5 milyon TL ile 10 milyon TL arasında olan konutlar için azami 3,5 milyon TL olarak belirlendi. Konut değeri 10 milyon TL üzerinde olan konutlar için ise konut kredisi imkanı bulunmuyor.

ŞOK'a İPhone 15 ve Dyson V11 geliyor! 16 Mart 2024... Haberi Görüntüle

İKİNCİ EL KONUTLAR İÇİN KREDİ DEĞER ORANI

Enerji sınıfı A olan 2. el konutlar için kredi değer oranı; konut değeri 500 bin TL’nin altında olan konutlar için yüzde 90, konut değeri 500 bin TL ile 2 milyon TL arasında olan konutlar için yüzde 70, konut değeri 2 milyon TL ile 5 milyon TL arasında olan konutlar için yüzde 50, konut değeri 5 milyon TL ile 10 milyon TL arasında olan konutlar için azami 2,5 milyon TL oldu. Konut değeri 10 milyon TL üzerinde olan 2. el konutlar için de konut kredisi imkanı bulunmuyor.

Araç ve konut almak isteyenler dikkat! 400 bin TL kredinin... Haberi Görüntüle

''FİYATLARIN KONTROL ALTINA ALINMASI HEDEFLENİYOR''

Konutder Başkanı Altan Elmas, kararla krediye erişimin kısıtlandığını belirtti ve şu ifadeleri kullandı; "Konuta talebi kısıtlayarak konut fiyatlarının kontrol altına alınması hedefleniyor. Ancak burada önemli olan şu; konut fiyat artışında ana sebep talep değil maliyet artışları." Düzenlemeyi 'sert bir tedbir' olarak yorumlayan Elmas, 10 milyon lira üzerinde değere sahip konutlara kredi verilmemesinin İstanbul piyasasını zorlayacağını dile getirdi. Peşinatını veren, krediye başvuran vatandaşlar olduğuna da dikkat çeken Elmas, "Tüketicilerin zor durumda kalmaması adına bankalara 15-20 günlük geçiş dönemi tanınmalı" 

Sigara fiyatlarına rekor zam! JTI, PHILIP MORRIS, BAT grubu sigaralara... Haberi Görüntüle

''İHTİYACI OLAN VATANDAŞA HAKSIZLIK DOĞUYOR''

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım "Kredi oranlarının yeni konutta daha yüksek olması sektör adına olumlu. Bu yolla üretim hız kazanabilir. 10 milyon lira üzerine kredi verilmemesi de doğru bir yaklaşım. İmkânı iyi olan kimi tüketici faiz avantajlı olunca parasını kullanmak yerine kredi çekiyor. Bu defa gerçekten krediye ihtiyacı olan vatandaşa haksızlık doğuyor. O nedenle imkânı olan ve lüks konut alanın kredi kullanmadan alım yapması daha adil bir yaklaşım olur" ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading