Yandex Metrica

Son dakika: Et fiyatlarına Ramazan öncesinde yüzde 50 zam! Herkes indirim bekliyordu tam tersi oldu

Son dakika: Et fiyatlarına Ramazan öncesinde yüzde 50 zam! Herkes indirim bekliyordu tam tersi oldu

Son dakika haberleri... Ramazan öncesinde vatandaşlar etlerin ucuzlayacağına yönelik haberleri beklerken tam tersi haberler geldi. Et fiyatlarına yılbaşından itibaren yüzde 50'ye yakın zam yapılırken tüketiciler tepkili.

Ekonomi

15.02.2024, 13:56

Son dakika haberleri... Hali hazırda resmi olarak bir açıklama yapılmasa da yılbaşından bu yana kırmızı et fiyatlarına yüzde 50 oranında zam yapıldı. Kasap vitrinlerindeki fiyatlara isyan eden vatandaşların yanında kasaplar da bu durumdan memnun değil. Zira satışlar bir hayli azalmış durumda.

Bu kişilere EYT'siz erken emeklilik imkanı! Şartları sağlayanlar 15 yıl erken emekli olabilecek! Bu kişilere EYT'siz erken emeklilik imkanı! Şartları sağlayanlar 15 yıl... Haberi Görüntüle

SPEKÜLASYON YAPILIYOR ET FİYATLARI ARTIYOR

Türkiye Kasaplar, Besiciler Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkârları Federasyonu Bölge Başkanvekili Veysel Günal et fiyatlarındaki bu artışın sebebinin yapılan spekülasyonlar olduğunu ifade etti.

THY'den iptal edilen uçuşlarla ilgili açıklama: 31 Mayıs'a kadar uzatılabilecek THY'den iptal edilen uçuşlarla ilgili açıklama: 31 Mayıs'a kadar uzatılabilecek Haberi Görüntüle

"ARAYA DEPREMİN GİRMESİYLE KARKAS ET 180 LİRA OLDU"

Günal'ın konuya ilişkin değerlendirmesi şu şekilde:

"Sosyal medyadan kesmeyin 130, 140, 150 olacak diye spekülasyon yapıldı. Araya depremin de girmesiyle karkas et 180 lira oldu. Sanki altın borsası gibi her hafta 10-20 lira zamlandı. Eskiden Ramazan ve Kurban bayramlarında gelirdi bu zam. Depremde 8 bine yakın hayvan öldü. Ramazan'ın gelmesiyle beraber fırsatçılar etin üstünden devamlı oyunlar oynadı. Orada depremde binlerce canımız gitti. Birkaç tanesi mal için ortalıkta spekülasyon yaptı. Tarım Bakanımız sağ olsun et ithalatını açıyor. İnşallah tüm illere kadar yayılır bu. 

SGK, Avrupa Birliği destekli projesini duyurdu! 7 bin anneye ve bakıcıya 325 avro destek! İşte başvuru şartları ve detayları... SGK, Avrupa Birliği destekli projesini duyurdu! 7 bin anneye ve... Haberi Görüntüle

KIYMANIN KİLOSU 270 LİRA

Şap hastalığı çıktı ama Tarım Bakanımız bunun kontrol altına alındığını ve aşıların üretildiğini söyledi. Çoğu şap olmayan illerde kesimlerimiz devam ediyor. Kıyma bundan bir buçuk iki ay önce 112-120 lira arasındaydı. Şu anda kıymanın kilosu 270 lira, kuşbaşı ise 275 lira. Ama kuzu da onu takip ediyor, 130 liraydı karkas kuzu. Kemikli dediğimiz Balıkesir kuzusu da şu anda 170 lira. Burada fırsatçılık yapıyorlar. Bakın bundan 3-4 ay önce karkas etin kilosu 100 liraydı. Yılbaşında 130 lirayı buldu. Ama maalesef bir buçuk ay içinde 180 lirayı buldu. Bugün 180 lira, yarın ve pazartesi ne olacağını bilmiyoruz. Her gün yatıp kalkıyoruz zam. Yani böyle giderse kasaplar için çok zor. Ama biz kasap camiası olarak 145-150 bandına geri gelmesini bekliyoruz. Kasap camiası olarak biz bunu talep ediyoruz."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading