Yandex Metrica

Son dakika: Enflasyon rekor kıracak! İşte o tarih

Son dakika: Enflasyon rekor kıracak! İşte o tarih

Çarşamba günü açıklanması beklenen enflasyon verisinde rakamlarının yüzde 80’in üzerinde çıkarak son yılların rekorunu kırması ve zirveye yerleşmesi bekleniyor.

Ekonomi

07.03.2024, 22:11

Türkiye'de tüm gözler, TÜİK'in çarşamba günü açıklayacağı enflasyon verisine çevrildi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), geçtiğimiz hafta 2022 yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 42,8 seviyesinden yüzde 60,4 seviyesine yükselttiğini duyurmuştu. 

Bugün borsa açık mı, kapalı mı 23 Nisan? Borsa bugün kaça kadar açık, işlem yapılır mı? Bugün borsa açık mı, kapalı mı 23 Nisan? Borsa bugün... Haberi Görüntüle

2023 YIL SONU TAHMİNİ YÜZDE 19,2

Aynı raporda 2023 yıl sonu enflasyonu ise yüzde 19,2 olarak gerçekleşeceği tahmin edilmişti. Kavcıoğlu, "Tüm faizlerin politika faizine yakınsaması için adımlar atmaya devam edeceğiz. Liralaşma stratejimiz iyi gidiyor. Süreç içinde gerekirse bazı ek tedbirler alabiliriz" ifadesini kullanmıştı.

Merkez Bankası Başkanı Karahan: En büyük önceliğimiz enflasyonla mücadele Merkez Bankası Başkanı Karahan: En büyük önceliğimiz enflasyonla mücadele Haberi Görüntüle

ENFLASYONDA YENİ ZİRVE GELECEK Mİ?

Yeni haftada Çarşamba günü yurt içinden gelecek olan TÜFE verisi TL varlıkları için önemli ekonomik veri akışlarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Tüketici Fiyatları Endeksi'nin (TÜFE) temmuz ayında gerileyen akaryakıt fiyatlarına rağmen TL'deki değer kayıplarının devam eden etkileriyle aylık yüzde 2,9 artması yıllık bazda ise 24 yılın yeni zirvesi olan yüzde 80,5’e yükselmesi bekleniyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading