Yandex Metrica

Son dakika: Enflasyon rakamları açıklandı! 40 yıl sonra yeniden...

Son dakika: Enflasyon rakamları açıklandı! 40 yıl sonra yeniden...

İngiltere'de yaşanan enflasyon artışı temmuz ayında da devam etti. Yıllık enflasyon yıllık bazda yüzde 10.1 arttı. Böylece ülkede 1982 yılından beri ilk kez çift haneli enflasyon kaydedildi.

Ekonomi

23.01.2024, 19:41

İngiltere'de 40 yıl sonra enflasyon yeniden çift haneli rakamlara ulaştı. BloombergHT'nin aktardığına göre ekonomistler enflasyonun yüzde 9,8 olarak gerçekleşmesini bekliyordu. 

Altın fiyatlarında yeni rekor: Altın uzmanlarından yorum: 3000 TL çok kısa sürede... Altın fiyatlarında yeni rekor: Altın uzmanlarından yorum: 3000 TL çok... Haberi Görüntüle

40 YILIN ENFLASYON REKORU KIRILDI 

Çekirdek göstergeler Temmuz'da yükselmeye devam etti. Temmuz'da yıllık çekirdek enflasyon yüzde 6.2 oldu. Bir önceki ay bu veri yüzde 5.8 olmuştu. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin beklentisi çekirdek enflasyonun yüzde 5.9 olması yönündeydi.

Tüm emekliler alacak: Emeklilere 14.002 TL bayram ikramiyesi farkı müjdesi! Tüm emekliler alacak: Emeklilere 14.002 TL bayram ikramiyesi farkı müjdesi! Haberi Görüntüle

27 YILIN EN YÜKSEK FAİZ ARTIŞI YAPILMIŞTI 

Enflasyon yükselmeye devam ederken, İngiltere Merkez Bankası da agresif bir karşılık vermişti. İngiltere Merkez Bankası (BoE), Ağustos toplantısında politika faizini 50 baz puan artışla yüzde 1.75 seviyesine çıkarmış, böylelikle faiz oranında 27 yılın en yüksek artışını gerçekleştirmişti.

Bakan Şimşek'ten mülk sahiplerine pişmanlık çağrısı: O şekilde verirseniz ceza kesmeyeceğiz! Bakan Şimşek'ten mülk sahiplerine pişmanlık çağrısı: O şekilde verirseniz ceza... Haberi Görüntüle

İNGİLTERE'DE RESESYON ENDİŞESİ BAŞLADI 

Banka, yükselen enflasyonun baskısı altındaki ülke ekonomisinin bir yıldan uzun sürecek bir resesyona ilerlediği uyarısında bulundu.Banka, gaz fiyatlarındaki artış nedeniyle ekim ayında enflasyonun tepe yapacağı öngörülen seviyeyi yüzde 13.3’e yükseltti ve fiyat artışlarının 2023 boyunca yüksek kalacağı konusunda uyardı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading