Yandex Metrica

Son dakika: Emeklinin çilesi bitiyor! İkramiyelerin yatacağı tarih belli oldu

Son dakika: Emeklinin çilesi bitiyor! İkramiyelerin yatacağı tarih belli oldu

Mayıs ayı enflasyon oranının belli olmasıyla birlikte milyonlarca emekli Kurban Bayramı ikramiyelerinden gelecek güzel haberi beklemeye başladı. Peki, bu yıl emekli bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak?

Ekonomi

23.01.2024, 19:21

Emekliler Kurban Bayramı ve Ramazan Bayramı olmak üzere yılda 2 defa emekli ikramiyesi alıyor. Önceki yıllarda toplamda 2000 TL olarak ödenen ikramiye, geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesiyle 2200 TL'ye yükseltilmişti. Bu yıl ise bayram ikramiyeleri geçen yıl ile aynı tutardan ödenmişti.

Peki, Kurban Bayramı ikramiyesi ne zaman ödenecek? 

4C'li ve emekliye ek 16 bin TL ödeme! 30 Haziran 2024 tarihine kadar başvuru! 4C'li ve emekliye ek 16 bin TL ödeme! 30 Haziran... Haberi Görüntüle

EMEKLİ KURBAN BAYRAMI İKRAMİYESİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

2022 Kurban Bayram ikramiyesi ne kadar? Hükümet, 30 Nisan 2018’de emeklilere, dul ve yetimlerine her yıl iki dini bayram öncesi 1.000’er lira ikramiye verilmesini kararlaştırmıştı. Ödemeler o tarihten beri aralıksız devam ediyor. Yaklaşık 13.5 milyon emekli, dul ve yetim için ek gelir niteliğinde olan ikramiye geçen yıl enflasyona yakın bir oranda artırılarak 1.100 liraya çıkarılmıştı. Ramazan Bayramı’ndan önce ikramiyeler hesaplara yatmıştı. Temmuzda zamla birlikte Kurban Bayramı ikramiyesi de yatacak. Kurban Bayramı 9 Temmuz’da. 1.100 TL'lik Kurban Bayram ikramiyesinin 4-8 Temmuz tarihlerinde emeklilerin hesabına geçmesi bekleniyor.

Gram altın rekora doymuyor! Yeni zirve ile yatırımcıları kendine çekiyor: İşte güncel rakamlar Gram altın rekora doymuyor! Yeni zirve ile yatırımcıları kendine çekiyor:... Haberi Görüntüle

BAYRAM İKRAMİYESİNİ KİMLER ALIYOR?

Kimler bayram ikramiyesi alır? SGK'dan yaşlılık, vazife malullüğü, malullük, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri alanlara ödenecek. Ayrıca SGK'dan aylık alan; şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahiplerine verilecek.

4A, 4B, 4C’li emeklilere karşılıksız ödeme yapılacak! Son gün 30 Nisan 4A, 4B, 4C’li emeklilere karşılıksız ödeme yapılacak! Son gün 30... Haberi Görüntüle

MEMUR VE EMEKLİ ZAMMI

Memur ve memur emeklisi temmuzda yüzde 7 toplu sözleşme zammı alacak. Beş aylık enflasyon baz alındığında memur ve memur emeklileri için şimdiden yüzde 28,1'lik enflasyon farkı imkanı doğdu. Haziran ayındaki enflasyon verisiyle zam farkında son rakam netleşecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading