Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son dakika: Emeklilere müjde! Bayram ikramiyesi 2 bin lira oldu

Son dakika: Emeklilere müjde! Bayram ikramiyesi 2 bin lira oldu

Son dakika haberleri... AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, emekli bayram ikramiyelerinin 2 bin TL olacağını açıkladı. İkramiye, hem Ramazan Bayramı'nda hem Kurban Bayramı'nda ödenecek. Yaklaşık 15 milyon emekli ikramiyeden faydalanmış olacak.

Ekonomi

23.01.2024, 20:37

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, emekli bayram ikramiyelerinin 2 bin TL olacağını açıkladı. İkramiye, hem Ramazan Bayramı'nda hem Kurban Bayramı'nda ödenecek. Yaklaşık 15 milyon emekli ikramiyeden faydalanmış olacak.

AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Emeklilere 11.000 TL seyyanen zam! SGK uzmanı tarih vererek müjdeyi... Haberi Görüntüle

900 LİRALIK ARTIŞ

Kanun teklifinde bayram ikramiyeleri, Ramazan Bayramı için 2 bin lira, Kurban Bayramı için 2 bin lira olmak üzere 1100 liralık ikramiyelerimizin her birine 900 liralık bir artış gerçekleşmiş oldu. Toplam EYT'lilerle birlikte muhtemelen 15 milyon kişiye yakın olacak.

Kadınlara aylık 1000 TL nakit desteği başladı! 2024 Sosyal yardıma... Haberi Görüntüle

'7 BİN 500 LİRANIN ALTINDA EMEKLİ MAAŞI OLMAYACAK'

Gelirken bir arkadaşımız telefon açtı. 5 bin 500'ü artırıyorsunuz, 6 bin lira emekli maaşı alanların durumu ne olacak diye. Kamuoyunda herhalde soru işaretleri var.

Değerli kamuoyuna şunu açıklamak istiyorum. Kanun teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yasalaşıp, sayın Cumhurbaşkanının onaylayıp Resmi Gazete'de yayımladığı andan itibaren Türkiye'de 7 bin 500 liranın altında emekli maaşı olmayacak.

Şimdi bir kısım arkadaşlar haklı olarak bir iddiada bulunuyorlar. Bizim 11 bin lira maaşımız vardı bizi niye artırmıyorsunuz. Çalışanlar, bizim şu kadar maaşımız vardı diye ifade ediyorlar. Emekli maaşı, sosyal güvenlik çatısı olan herkesi kapsıyor, 15 milyon kişiyi kapsıyor. Yani bizim asgari ücrete kanunen zam yapabilmemiz mümkün değil. Sadece emekli maaşlarıyla ilgili en düşük emekli maaşlarıyla ilgili zam yapabilmemiz mümkün.

Maaş ücretine göre promosyon ödemesi! 9.999 TL ve üzerinde emekli... Haberi Görüntüle

EMEKLİYE PEŞ PEŞE MÜJDELER

Geçtiğimiz günlerde emeklilere bir müjde de Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gelmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı canlı yayında en düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL'ye yükseltildiğini duyurmuştu. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik ile Hazine ve Maliye Bakanı ile birlikte çalışmalar yapıldığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu şekilde konuşmuştu:

Emeklilerle ilgili çalışmamızı yaptık ve bu rakamı da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız, Hazine ve Maliye Bakanlığımızla yaptık. Açıklamak yine bana kaldı. Bu akşam buradan güzel müjdeyi vermiş olayım. Bunu 7 bin 500 lira olarak bu akşam buradan açıklamış oluyoruz. Hayırlısı olsun." 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading