Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son dakika: Emeklilere çifte bayram! O tarihte 2 ödeme birden alınacak

Son dakika: Emeklilere çifte bayram! O tarihte 2 ödeme birden alınacak

Milyonlarca emekli 4 Temmuz'da açıklanacak olan enflasyon rakamlarını beklerken, açıklanacak olan enflasyon verisi ile maaşlara yapılacak zam oranı kesinleşecek. Diğer yandan emekliler temmuzda çift maaş alacak. Kurban bayramı için hazırlık yapan emekliler bayram ikramiyesinin yatacağı tarihi de merak ediyor. İşte detaylar...

Ekonomi

23.01.2024, 19:27

30 Nisan 2018'de alınan kararla emeklilere 1000 TL ikramiye verilme kararı alınmıştı. İkramiye ödemesi 4 yıldır aralıksız devam ederken bu ödemelerden 13,5 milyon vatandaş yararlanıyor. Bu rakam ise bu yıl 1100 TL'ye çıkarılmıştı. 

Son 24 saat kaldı! Uzmanlardan yatırımcılara uyarı: Elinde gram ve... Haberi Görüntüle

ZAMLI MAAŞLAR BAYRAM ÖNCESİNDE YATABİLİR 

Asgari ücretliye ara zam, memur ve emekliye ek iyileştirme açıklamalarının ardından ikramiyenin de artabileceğiyle ilgili beklenti artmış durumda. Şu ana kadar bir açıklama yapılmadı. Ancak olası bir iyileştirme durumunda bu tutarın 1.500 liraya çıkabileceği hesap ediliyor. Temmuzda emeklilere yüzde 40-45 civarı zam yansıtılması da bekleniyor. Memur emeklileri 1-5 Temmuz’da maaş çekecek, SSK ve Bağkur emeklileri ise 17-28 Temmuz arasında maaş alacak. Eğer yetişirse zamlı maaşlar da bayramdan önceye alınabilir. Bu konuda son kararı yetkili makamlar verecek.

Bugün benzine zam yapıldı mı? 14-15 Mart benzine zam gelecek... Haberi Görüntüle

4-8 TEMMUZ ARASINDA YATMASI BEKLENİYOR 

Kurban Bayramı arifesi 8 Temmuz’da. Bayramın birinci günü ise 9 Temmuz Cumartesi gününe denk geliyor. İkramiyeler şu ana kadar bayramdan önce hesaplara yattı. Kurban Bayramı hazırlığı, Ramazan Bayramı’ndan farklı olarak kurbanın satın alınması, kesim yerinin belirlenmesi gibi daha erken planlama yapmayı gerektiriyor. Dolayısıyla bu bayram ikramiyelerin biraz daha erken yatması muhtemel. Ancak ödemenin son haftaya kalabileceğini de hesaba katarsak 4-8 Temmuz arasında ikramiyelerin çekilebileceğini söyleyebiliriz. Daha erken bir olasılıkta ise 27 Haziran ile 1 Temmuz haftası gündeme gelir. Bu tarihleri Sosyal Güvenik Kurumu (SGK), emeklinin maaş çektiği tarihe göre daha sonra ilan ediyor.

Kadınlara aylık 1000 TL nakit desteği başladı! 2024 Sosyal yardıma... Haberi Görüntüle

HERKES AYNI MAAŞI MI ALACAK? 

Hayatta olan hak sahipleri ödemeyi tam alıyor. Öte yandan vefat eden sigortalılardan dolayı aylık alan hak sahiplerine (dul, yetim) bayram ikramiyesi ödemesi, hak sahiplerinin hisseleri oranında yapılıyor. Örneğin; eşinin vefat etmesi nedeniyle yüzde 50 hisse oranı ile eşe, yüzde 25 hisse oranı ile yetim çocuğa maaş ödeniyorsa, ikramiye de o oranda paylaştırılıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading