Yandex Metrica

Son dakika: Emekli promosyonu 15 bin TL'ye yükseldi! O tarihte hesaplara yatacak

Son dakika: Emekli promosyonu 15 bin TL'ye yükseldi! O tarihte hesaplara yatacak

2,5 milyon kişiye emeklilik imkanı sağlayacak olan EYT düzenlemesinde resmi adımlar sonlandı. Artık emeklilik hakkına sahip olan vatandaşlar ilk maaşlarını nisan ayında hesaplarda görecek. Öte yandan, bankaların promosyon oranları da 2,5 milyon yeni emekli ile birlikte değişiklik gösterdi.

Ekonomi

23.01.2024, 20:35

EYT yasasının Resmi Gazete'de yayımlanması ile birlikte 2 milyon 250 bin kişinin doğrudan emeklilik hakkı elde edecek olması, özel bankaların müşteri sayısını artırması için zemin oluşturdu. Bankalar, promosyon oranlarını güncelleyerek yeni emeklileri bünyesine katmak istiyor.

Savunma ve havacılıkta dev satış! 10 milyar dolarlık anlaşmalar peş peşe imzalandı Savunma ve havacılıkta dev satış! 10 milyar dolarlık anlaşmalar peş... Haberi Görüntüle

PROMOSYON ORANLARINDA GÜNCELLEME

Konuya ilişkin açıklama yapan Ekonomist Muhammet Bayram şunları söyledi:

"Şu anda 15 bin liraya kadar promosyon ödemeleri söz konusu. Merkez Bankası'nın bankalara getirmiş olduğu regülasyonlarla beraber döviz mevduatının TL mevduatını geçmesiyle birlikte bankalar ekstra maliyetlere katlanıyorlar. Ekstra devlet tahvili almak, zorunlu karşılık ayırmak durumunda kalıyorlar.

KİRACILAR DİKKAT! Bunu yaparsanız ev sahibi evden çıkaramıyor! KİRACILAR DİKKAT! Bunu yaparsanız ev sahibi evden çıkaramıyor! Haberi Görüntüle

TL MEVDUAT BULMA ARAYIŞINDALAR

Bu nedenden dolayı özel bankalar TL mevduat bulma arayışındalar. Bunun sebebi Merkez Bankası'nın uyguladığı regülasyonlara tabi olmamak içindir.

Altın fiyatlarında yeni rekor: Altın uzmanlarından yorum: 3000 TL çok kısa sürede... Altın fiyatlarında yeni rekor: Altın uzmanlarından yorum: 3000 TL çok... Haberi Görüntüle

İLK ÖNCE MAAŞIN YATMASI LAZIM

Vatandaşlarımızın promosyon için pazarlık yapmaları gerekiyor. Burada bankalar promosyon ödemelerini başvurudan hemen sonra yapıyor ancak ilk önce banka hesabına emekli maaşının yatması lazım. Emekli maaşı yatmadan promosyon ödemesi olmuyor."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading