Yandex Metrica

Son dakika: Emekli maaşına 1300 TL ek zam geliyor! EYT'liler de yararlanabilecek

Son dakika: Emekli maaşına 1300 TL ek zam geliyor! EYT'liler de yararlanabilecek

EYT yasasının Meclis'ten geçmesi ile birlikte emeklilerin gündemindeki ana madde yapılacak zam oranları olacak. Banka promosyonları ve bayram ikramiyeleriyle cebi rahatlayan emeklilere 1300 TL ek zam yapılması gündemde. İşte detaylar... 

Ekonomi

23.01.2024, 20:23

EYT düzenlemesinin hayata geçirilmesiyle birlikte milyonlarca vatandaş emeklilik hayaline kavuşmuş oldu. Öte yandan maaşlara verilen 2023 zammıyla birlikte en düşük emekli maaşı da 5500 TL'ye yükseldi ve vatandaşın cebi bir nebze daha fazla rahatlamış oldu. 

Banka promosyonları ve bayram ikramiyelerle birlikte emekli vatandaşlara verilen ek destekler de ekonomik refah yönünde önemli bir adım olarak gösteriliyor.

ABD'li dev banka tahminini değiştirdi: Altında yükseliş devam edecek mi? ABD'li dev banka tahminini değiştirdi: Altında yükseliş devam edecek mi? Haberi Görüntüle

EMEKLİYE 1300 TL ZAM GELECEK Mİ? 

Ankara kulislerinden sızan bilgilere göre, 2000 yılı öncesinde emekli olan vatandaşların aynı prim ve güne sahip olduğu halde 2000 yılı sonrasında emekli olanlardan SSK ve Bağ-Kur emeklilerinden daha fazla maaş almasına karşı bir adım atılacak. 

İntibak yasasının çıkmasıyla birlikte, 2000 sonrasında emekli olan vatandaşların maaşında artışa gidilecek ve 1300 TL'lik ek zam hesaplara yatırılacak.

Diğer yandan, bu yıl emeklilere yılda 2 kez verilen bayram ikramiyelerinin de zamlanması ve toplamda 4000 TL'ye çıkarılacağı iddia edildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading