Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son dakika: Elektrik faturası 200 TL üzeri gelene dev müjde! Devlet ilk adımı attı

Son dakika: Elektrik faturası 200 TL üzeri gelene dev müjde! Devlet ilk adımı attı

Çeşitli faktörler çerçevesinde pahalılaşan enerji fiyatlarından sonra yüksek tutarları faturalar ile karşılaşmaya başlayan vatandaşlar, hali hazırda mücadele etmek zorunda oldukları zorlu hayat şartlarının yanında bir de fatura ödeme mecburiyetinden ötürü zor günler yaşamaya başladılar.

Ekonomi

23.01.2024, 19:12

Ocak ayına girilmesi ile birlikte zamlanan hizmetlerden birisi olan elektrik hizmeti, fatura tutarlarının nerede ise 2 katına çıkmasına yol açtı. Bu duruma isyan eden vatandaşlara, devlet kurumundan müjdeli haber geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi olduğunu kanıtlayan tüm vatandaşlara, hane içerisinde tüketilen aylık elektrik miktarına göre farklılaşan tutarlarda nakdi destekte bulunulacağını bildirdi.

Kadınlara aylık 1000 TL nakit desteği başladı! 2024 Sosyal yardıma... Haberi Görüntüle

ELEKTRİK DESTEĞİ NEDİR?

Elektrik desteği, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından geliştirilmiş olan sosyal yardım modellerinden biridir. İhtiyaç sahibi olduğunu kanıtlayan ve elektrik faturasını ödemek için destek arayışı içerisinde olan herkes, ilgili hizmetten yararlanabilmektedir.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, elektrik faturası desteği hizmeti için şu tutarları belirlemiştir:

1-2 kişilik ailelere: 103 TL
3 kişilik ailelere: 137,33 TL
4 kişilik ailelere: 171,67 TL
5+ kişilik ailelere: 206 TL

2024 TCMB faiz kararı sonrası gram altın fiyatlarını nasıl etkiledi?... Haberi Görüntüle

ELEKTRİK DESTEĞİNDEN KİMLER FAYDALANABİLİR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından geliştirilmiş olan 206 TL üst sınırlı elektrik faturası desteği hizmetinden yararlanmak isteyen vatandaşların, hane içi kişi başına düşen ortalama gelirlerinin asgari ücretin 3’te 1’inden fazla olmaması gerekmektedir. Bu şartı sağlayan tüm vatandaşlar, ilgili fatura desteği hizmetinden yararlanabilmektedir.

Uzmanlar yorumladı! Nisan ayından sonra ekonomi nasıl olacak? Altın, döviz,... Haberi Görüntüle

ELEKTRİK DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından geliştirilmiş olan elektrik faturası desteğinden yararlanmak isteyen ihtiyaç sahibi vatandaşların, Sosyal Hizmet Müdürlükleri, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları veya e-devlet aracılığı ile hizmet başvurusu yapmaları gerekmektedir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading