Yandex Metrica
SON DAKİKA

Sitede Ara

Son dakika: Elektriğe yüzde 100 zam geliyor! Milletvekili duyurdu

Son dakika: Elektriğe yüzde 100 zam geliyor! Milletvekili duyurdu

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, elektriğe yüzde 100 oranında zam yapılacağını iddia etti. Karabat, Enerji maliyetleri doğrudan yansıtılıyor. Ama en büyük zam elektriğe gelecek" dedi.

Ekonomi

23.01.2024, 19:17

Elektrik fiyatları 2022 yılının başından itibaren artılş göstermişti. CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat bu artışı öne sürerek bir büyük zam dalgasının daha geldiğini iddia etti.

Twitter üzerinden açıklama yapan Karabat, iktidarın artık vatandaşı koruyacak gücü kalmadığını ifade ederek, elektriğe yüzde 100 oranında zam geleceğini öne sürdü.

FED faiz kararı ne zaman açıklanır Mart 2024? FED faiz... Haberi Görüntüle

YÜZDE 100 ZAM  İDDİASI

Elektrik fiyatları da ciddi oranda arttı. 2022 yılının ilk anından itibaren yüzde 127 zam gelmişti. CHP'li isim yüzde 100 oranında zam yapılacağını iddia etti.

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

Fiyatı iştah kesti! Kakao'ya talep azalınca çikolata fiyatları rekor kırdı! Haberi Görüntüle

EN BÜYÜK ZAM ELEKTRİĞE GELECEK

1) Benzine yılbaşından bu yana yapılan 18’inci zamla birlikte litre fiyatı 24 TL’ye çıkacak.
Devletin vatandaşını koruyacak gücü maalesef kalmamıştır. Enerji maliyetleri doğrudan yansıtılıyor. Ama en büyük zam elektriğe gelecek.

2) Mesken düşük kademe vergi dahil kilovatsaat (kWh) başına 1,26 TL’ye satılıyor. Yüksek tüketim bedeli 1,89 TL. Ancak bir kWh elektriğin üretim maliyeti 2,7 TL’ye kadar çıkmış durumda. Sanayi ve ticarethane aboneleri de kWh başına 2,74 TL ödüyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading