Yandex Metrica

Son dakika: e-Devlet'ten tarihi özellik! Saniyeler içinde yapılabilecek

Son dakika: e-Devlet'ten tarihi özellik! Saniyeler içinde yapılabilecek

Son dakika haberleri... e-Devlet'ten çiftçilere büyük kolaylık sağlayan yeni bir özellik geldi. Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kaydolan çiftçiler birçok işlemlerini 1 dakika içinde yapabilecek. İşte, Çiftçi Kayıt Sistemi'nin özellikleri...

Ekonomi

23.01.2024, 20:02

Son dakika haberleri... Çiftçilere büyük kolaylık sağlayan Çiftçi Kayıt Sistemi, 1 Ekim itibarıyla hizmete başladı. Sisteme kaydolan çiftçiler daha önce iki günde yapmaya çalıştıkları ÇKS kayıtlarını artık 1 dakika içinde tamamlayabiliyor.  

KİRACILAR DİKKAT! Bunu yaparsanız ev sahibi evden çıkaramıyor! KİRACILAR DİKKAT! Bunu yaparsanız ev sahibi evden çıkaramıyor! Haberi Görüntüle

TARLADAN AYRILMADAN KAYIT YAPABİLİYORLAR

Bahçelerinde çalışırken veya evden ayrılmadan cep telefonlarını kullanarak e-Devlet üzerinden kayıtlarını yenileyen çiftçiler teknolojinin sunduğu imkandan yararlanmanın mutluluğunu yaşıyor.

Ordu Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, uygulamadan duyulan memnuniyetini yerinde görmek için Altınordu ilçesindeki bazı mahallelerde üreticilerle bir araya geldi. Yılmaz, AA muhabirine, Ordu'nun 128 bin ile Türkiye'de en çok kayıtlı çiftçisi olan iller arasında olduğunu söyledi.

İstanbul - Antalya arasına yeni hızlı tren hattı geliyor! Bakın iki il arası kaç saate düşecek İstanbul - Antalya arasına yeni hızlı tren hattı geliyor! Bakın... Haberi Görüntüle

PERSONELLERİN DAHA FAYDALI OLMASINI SAĞLADI

ÇKS işlemlerinin dijital ortamda yapılmasının hem üreticilerin hem de bakanlık personellerinin işlerinin büyük oranda kolaylaştırdığını ifade eden Yılmaz, şu şekilde konuştu:

Daha önceki süreçte Çiftçi Kayıt Sistemi'ni yapmak isteyen üreticilerimizi il ve ilçe müdürlüklerimize davet ediyorduk. Bu üreticilerle ilgilenmek içinde çok sayıda personelimizi kurumda bekletmek zorunda kalıyorduk. Şimdi bu teknik personelleri sahada çalışmalarını sağlayarak, üreticilere eğitim vererek daha faydalı olmalarını sağlıyoruz." dedi.

Çikolata yemeyi unutun! Kakao fiyatlarına okkalı zam gelecek: Stratejiler değişecek Çikolata yemeyi unutun! Kakao fiyatlarına okkalı zam gelecek: Stratejiler değişecek Haberi Görüntüle

İKİ GÜNLÜK İŞ 1 DAKİKADA BİTİYOR

Şu anki uygulama ile artık ÇKS güncellemesi çok daha kolay şekilde yapılabildiğini aktaran Yılmaz, "Üreticilerimiz e-Devlet üzerinden girmek suretiyle oturduğu yerden 1 dakika gibi çok kısa bir zaman içerisinde başvuru işlemlerini gerçekleştirebiliyorlar." dedi.

Yılmaz, daha önceki süreçte üreticinin evrak temin etmesi ve bu evrakları ilgili yerlere giderek onaylatma süresinin en az iki günü bulabildiğini ifade etti.

ŞARTSIZ 20.000 TL NAKİT! O bankadan anında ihtiyaç kredisi hesaba yatıyor ŞARTSIZ 20.000 TL NAKİT! O bankadan anında ihtiyaç kredisi hesaba... Haberi Görüntüle

'EVRAK PEŞİNDE HARCADIKLARI ZAMANI BAHÇELERİNDE GEÇİRİYORLAR'

Üreticilerin işlemlerini teknolojiyi kullanarak yapabilmesinin avantajlarını yaşamaya başladığının altını çizen Yılmaz, "Şimdi üreticilerimiz evrak peşinde harcadığı bu zamanını, bahçesinde çalışarak geçiriyor. Böylece fındık üreticisi bahçesinin bakımına daha fazla zaman ayırmış oluyor." şeklinde konuştu.

Yılmaz, daha önceki sistemin üreticiye ayrı bir maliyet getirdiğinin, e-Devlet sayesinde üreticinin bu yükten de kurtulduğunun altını çizdi.

Temmuzda memur ve emekliye yüzde kaç zam yapılacak? Bakan Şimşek ipucunu verdi Temmuzda memur ve emekliye yüzde kaç zam yapılacak? Bakan Şimşek... Haberi Görüntüle

'İL DIŞINDA YAŞAYAN ÇİFÇİLER SORUNLARINDAN KURTULDU'

İl dışında ikamet eden üreticilere de bu sistemin oldukça kolaylık sağladığını vurgulayan Yılmaz, sözlerine şu şekilde devam etti:

Bazı üreticilerimiz il dışında olduğu zaman ÇKS başvuru dönemlerini kaçırabiliyordu. Ya da başvuru ücretini yatırmak için başkasına vekalet verip ona da ücret ödemek zorunda kalabiliyordu ama bu uygulama ile birlikte il dışında yaşayan üreticilerimizin tamamı bu gibi sorunlardan kurtulmuş oluyor.

Üçe katlayacak! Dolar o tarihte rekora gidecek Üçe katlayacak! Dolar o tarihte rekora gidecek Haberi Görüntüle

23 BİN KİŞİ KAYIT YAPTIRDI

Ordu genelinde şu ana kadar 46 bin civarında çiftçinin ÇKS kaydı yaptığını söyleyen Yılmaz, bunun 23 bininin e-Devlet üzerinden yapıldığı bilgisini de verdi. Yılmaz, bu uygulamayı hayata geçirerek çiftçiye kolaylık sağlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci'ye üreticiler adına teşekkürlerini sundu.

Temmuz memur ve emekli maaşı netleşiyor: En düşük maaş ne kadar olacak? Temmuz memur ve emekli maaşı netleşiyor: En düşük maaş ne... Haberi Görüntüle

ÇİFTÇİLER MEMNUN

Öte yandan Delikkaya Mahallesi'nde fındık bahçesinde çalıştığı sırada e-Devlet üzerinden ÇKS kaydı yaptıran üreticilerden Haşim Şenyuva, "Daha önceki senelerde bu işimizi 2 günde halledebiliyorduk. Resmi kurumlarda evrak dolaştırıyorduk. Şu anda bu işlemler kalktı. Bahçede çalışırken 1 dakika gibi kısa bir süre içerisinde bu işlemimi telefonumdan yaptım. Kısa sürede de işlemim onaylandı. Uygulamadan gerçekten memnunuz. Emeği geçenlere teşekkür ederim." dedi.

Esra Çiçek isimli üretici de Çiftçi Kayıt Sistemi hakkında şöyle konuştu:

ÇKS kayıtlarımızı evrak dolaştırarak yapıyorduk. Bu da oldukça zamanımızı alıyordu. Şimdi internet üzerinden bu işlemin yapılabilmesi bize büyük kolaylık sağladı. Mesai saatleri içerisinde koşuşturmamıza gerek kalmadan bu işlemi evimizde otururken ya da bahçede çalışırken yapıyoruz." diye konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading